La Diputació de Tarragona concedeix ajuts a 35 municipis per restablir béns i serveis afectats pels forts temporals

La institució destina un total de 3,5M€ a pal·liar els efectes dels aiguats de l’octubre de l’any passat i del ‘Gloria’ de principis de 2020

Per . Actualitzat el

La Diputació de Tarragona ha concedit fins a la data ajuts a 35 municipis i entitats municipals descentralitzades per restablir béns i serveis afectats per fenòmens meteorològics i altres situacions excepcionals, per pal·liar els efectes dels aiguats de l’octubre de l’any passat i dels temporal Gloria de principis d’aquest any 2020. La Junta de Govern de la institució acaba de resoldre la tercera concessió d’aquests ajuts, que afecta a 26 municipis, amb un import total de 793.499,40€. En les altres dues concessions anteriors, es van atorgar 252.434,45€ i 131.880,35 €, respectivament. Així doncs, la Diputació ja ha destinat a béns i serveis afectats per fenòmens meteorològics i altres situacions excepcionals 1.177.814,2€ del total de 3M€ destinats a aquest concepte. Es preveu que en els propers mesos hi hagi una nova concessió d’aquestes subvencions. D’altra banda, el ple de la Diputació del passat mes d’octubre va resoldre destinar 500.000€ suplementaris a aquest tipus d’ajuts, en el marc de la modificació de crèdit aprovada per la institució supramunicipal.

Els diferents ajuts atorgats ara serviran per a obres de reparació d’instal·lacions d’aigua municipals, reposició de camins o carrers, reconstruccions de murs, impermeabilització de cobertes i altres millores en infraestructures malmeses a causa de les fortes inclemències meteorològiques, en municipis de les comarques de la Conca de Barberà, el Priorat, l’Alt Camp, el Baix Camp, el Tarragonès, el Baix Ebre, la Terra Alta, la Ribera d’Ebre i el Montsià.

La convocatòria es va aprovar al febrer, i la primera concessió d’ajuts es va resoldre al juny. Al mes següent, es va aprovar ampliar el crèdit pressupostari per a aquest concepte, i també la segona concessió d’ajuts. En tots els casos, el règim de concessió va ser la concurrència competitiva, amb convocatòria oberta.

Per a la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, des de la institució supramunicipal s’ha intentat agilitar al màxim la concessió d’aquests ajuts per tal de refer instal·lacions i serveis bàsics dels municipis: “Moltes poblacions de les nostres comarques van patir primer els efectes de les inclemències meteorològiques i després va arribar la crisi sanitària de la covid-19, i és per això que des de la Diputació hem intensificat més que mai el suport als ens locals, amb ajuts excepcionals per a tots dos conceptes, en un any que també està sent especialment complicat per al món local i per al conjunt de la ciutadania”.