Tarragona, la demarcació amb la davallada més alta d’entrades de clients a botigues des del tancament de bars i restaurants

Fre a la recuperació del trànsit de vianants als principals carrers comercials de Catalunya

Per . Actualitzat el

Segons l’Informe de Trànsit de vianants a carrers comercials en la segona onada covid-19, de TC Group Solutions, el tancament de bars i restaurants i les noves mesures restrictives imposades a Catalunya arrel del segon rebrot de la pandèmia, han causat un descens de vianants generalitzat als principals carrers de les províncies catalanes.

Analitzant el tràfic evolutiu s’observa com el tràfic havia anat augmentant a Catalunya setmana a setmana entre un 16% i un 17% respecte a la segona setmana de setembre.

A partir de la segona setmana d’octubre, amb el tancament de bars i restaurants, s’observa una disminució del tràfic de vianants als carrers comercials de 16 punts percentuals, igualant pràcticament el flux als carrers de la segona setmana de setembre.

Per províncies, Lleida ha estat la que ha perdut més afluència de vianants passant d’un creixement de +17% en la segona setmana d’octubre un -9%, el que representa una caiguda de 26 punts percentuals. De la mateixa manera Girona veu caure la seva afluència de vianants en 27 punts, Barcelona en 13 punts i Tarragona en 22 punts respecte de la segona setmana d’octubre, coincidint amb el tancament de la restauració.

El tancament de bars i restaurants resta compradors al comerç: disminueixen entre un 17 i un 19% les entrades a botigues

Atenent a l’anàlisi de les entrades de persones als comerços a partir del tancament de bars i restaurants, s’observa una pèrdua de la recuperació generalitzada a tota Catalunya seguint la mateixa tendència que el tràfic de vianants als carrers. Les botigues que a l’octubre havien recuperat fins a un 10% de clientela respecte de la segona setmana de setembre veuen perduda aquesta recuperació i fins i tot arriben a nivells de -24% respecte a la segona setmana de setembre.

Per províncies, Tarragona és la demarcació que presenta una davallada d’entrades de clients més alta, amb una caiguda de 39 punts percentuals respecte del seu punt més alt de recuperació, seguida de Lleida (-34 punts percentuals), Barcelona (-31 punts percentuals) i Girona (-26 punts percentuals).