Tarragona habilita el Recinte Firal per a persones sense sostre

Es demana responsabilitat a la resta d’ajuntaments del voltant per evitar que persones d’altres municipis amb les mateixes mancances arribin a la ciutat

Per . Actualitzat el

El Recinte Firal acollirà a persones sense sostre per tal de garantir el seu allotjament i atenció en el context  de la fase d’Alarma pelr la covid-19. Aquest equipament municipal    –que estarà a punt en dos o tres dies– disposarà de capacitat per a un màxim de 50 persones, que tindran un lloc per dormir i estarà condicionat amb dutxes, lavabos (ja existents) i calefacció. Aquest recurs assistencial preveu també oferir-los sopar i esmorzar. L’elaboració d’aquests àpats va a càrrec de Joventut i Vida de Bonavista. Així mateix, Creu Roja vetllarà per les condicions adequades de transport per no trencar la cadena de fred.

Els 50 llits amb què comptarà respectaran els espais mínims per tal de garantir les normes bàsiques de seguretat i higiene.

La Creu Roja, cobrint les funcions de organització humanitària, és la institució encarregada de l’atenció directa de les persones allotjades en aquest espai. La Creu Roja garantirà l’aplicació dels protocols establerts per aquest tipus de confinament de manera estricta per tal d’evitar contagis

15 llits més a l’Hostal Ram Room 

A més a més del recinte firal, l’Ajuntament de Tarragona també ha posat a disposició de les persones sense sostre 15 llits de l’Hostal Ram Room, un recurs que es gestionarà en coordinació amb la Fundació Bona Nit.

La consellera, Carla Aguilar-Cunill, ha manifestat que aquesta solució s’ha previst per habilitar un espai a les persones que no tenen llar atenent el toc de queda decretat per la Generalitat «i també per estar preparats per si cal un confinament domiciliari». La consellera Aguilar-Cunill també demana responsabilitat a la resta d’ajuntaments del voltant perquè trobin una solució com la de Tarragona i així evitar que altres persones d’altres municipis amb les mateixes mancances arribin a la ciutat davant la falta d’un equipament d’aquestes característiques al seu municipi.