Sancions de fins a 1.500 € per deixar residus fora dels contenidors

L’àrea de Medi Ambient inicia una campanya de conscienciació per erradicar
comportaments incívics

Per . Actualitzat el

L’abocament de residus a la via pública és un dels principals problemes presents en molts municipis. Deixar les bosses d’escombraries a fora dels contenidors, tirar la brossa fora de l’horari establert  i dipositar andròmines a llocs no adequats, són algunes de les incidències que patim gairebé tots els dies a la Canonja.

Per aquest motiu i per aconseguir reduir el màxim possible aquesta situació, la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament ha posat en marxa la campanya “La brossa dins el contenidor, sempre!”, amb la idea d’erradicar els abocaments innecessaris als carrers del municipi. Si es detecten actuacions incíviques en aquest sentit s’establiran sancions de fins a 1.500 €. Durant tres setmanes, dues educadores ambientals es passejaran pels principals punts negres de la Canonja per tal de fer saber a tots els veïns del municipi el contingut de la campanya i les sancions que es poden aplicar si no es compleix amb la normativa.

La regidora de Medi Ambient, Glòria Virgili, manifesta que “volem donar resposta a una problemàtica amb la que ens trobem molts ajuntaments. En els últims temps hi ha hagut un increment d’aquestes accions incíviques que volem erradicar. La Guàrdia Municipal no deixarà passar cap infracció d’aquest tipus en la que es pugui identificar al responsable.”

Des de l’Ajuntament fan palès que durant els últims mesos ha augmentat l’abandonament de residus com mobles, estris vells, matalassos, somiers, electrodomèstics, etc.  Aquest fet comporta actuacions incíviques que volen ser corregides amb campanyes com la que es posa en marxa avui a la Canonja. Per facilitar que els ciutadans es puguin desfer dels voluminosos, l’Ajuntament disposa d’un servei gratuït de recollida a domicili de mobles vells i andròmines tots els dilluns al vespre. Per utilitzar-lo cal demanar-lo amb antelació trucant a les oficines de l’OMAC (977 543489). També es poden portar a la deixalleria municipal situada al Camí de la Coma (davant de l’antiga Cooperativa). L’horari és de dimarts a divendres de 9 a 13 h i de 15 a 18 h, dissabte de 10 a 13 h i de 15 a 18 h i diumenge de 9 a 15 h.