El Seminari de Tarragona, visitable en 3D

La visita permet girar i tenir una visió global de tots els espais i la seva ubicació dins el conjunt

Per . Actualitzat el

El Centre Tarraconense El Seminari disposa des d’avui d’una novetat a la seva pàgina web: la possibilitat de visitar virtualment aquest espai històric tan emblemàtic de Tarragona a través d’una experiència immersiva completa en una resolució 4K. Aquesta nova eina vol ser d’utilitat tant per als visitants com per a institucions o empreses que desitgin realitzar activitats formatives, culturals, pastorals o acadèmiques en alguns dels espais d’aquest Centre que conjumina tradició, modernitat i història.

En aquesta visita l’usuari veurà construït un model en 3D, molt precís, del Centre Tarraconense situat al renovat edifici del Seminari Pontifici. L’escaneig de l’edifici s’ha fet amb una Matterport Pro2, un aparell de doble tecnologia que, a més de prendre fotografies en 360 graus, calcula les mesures a cada escaneig i elabora un model en tres dimensions de l’edifici en qüestió. Aquesta vista, anomenada «casa de nines», permet girar i tenir una visió global de tots els espais i la seva ubicació dins el conjunt. Clicant sobre qualsevol punt del model 3D es pot entrar en l’espai desitjat i gaudir de la visita.

Existeixen tres tipus de vistes: la general en 3D, la immersiva recorrent l’espai i la vista en planta que permet separar els diferents nivells. A més, també es disposa d’una eina que permet mesurar qualsevol espai del Centre.

Per aquells usuaris que no desitgin clicar en cada un dels espais també existeix la funció automàtica que permet visitar tots els espais a través d’unes vistes panoràmiques.

El projecte, realitzat pel fotògraf Pierre Grubius, és totalment compatible amb ulleres de realitat virtual (VR) i té moltes més prestacions i qualitat que els recorreguts estàndards de Google Street View.

Per visualitzar aquest tour no es requereix cap programa específic i es pot visualitzar des de qualsevol dispositiu multimèdia modern.