Territori i Sostenibilitat invertirà 12,7 MEUR a les carreteres del Camp de Tarragona

Adjudica deu contractes per a la millora del ferm en carreteres de la seva titularitat per valor de 101,6 MEUR a tot Catalunya

Per . Actualitzat el

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat deu nous contractes per a la millora del ferm a les carreteres de titularitat de la Generalitat durant els pròxims quatre anys, per un valor de 101,6 MEUR, dels quals 12,7 MEUR corresponen al Camp de Tarragona i 11,2 a les Terres de l’Ebre.

Aquests contractes s’emmarquen en la inversió de prop de 430 MEUR que el Departament ha destinat per a desenvolupar un model innovador en la gestió de conservació i millora continuada dels 6.000 quilòmetres de carreteres de la seva titularitat.

En aquest sentit, cal remarcar que aquest és el primer cop que el Departament adjudica uns contractes de conservació específics per a la millora continuada dels ferms; fins ara, el paviment estava inclòs en els contractes genèrics de conservació. Aquests deu contractes abasten les carreteres adscrites als 17 àmbits de conservació en què està dividit el territori.

Per àmbits territorials, aquesta inversió de 101,6 MEUR està distribuïda tenint en compte les característiques i longitud de la seva xarxa viària i del territori per on transcorre:

  • Comarques de Lleida: 29 MEUR
  • Comarques de Barcelona: 25 MEUR
  • Comarques Gironines: 23,5 MEUR
  • Camp de Tarragona: 12,7 MEUR
  • Terres de l’Ebre: 11,2 MEUR