La Diputació de Tarragona destina 21,9M€ més a nous projectes de caire social, sanitari o cultural

La nova modificació de crèdit permetrà la materialització de gairebé 40 noves inversions

Per . Actualitzat el

Una nova modificació de crèdit de la Diputació de Tarragona, la sisena d’enguany, permetrà a la institució invertir en nous projectes de caire social, econòmic, sanitari, cultural, esportiu o de lleure que contribuiran a la recuperació econòmica als municipis del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. El ple ordinari de la Corporació, celebrat aquest divendres al matí, ha aprovat per unanimitat aquest increment pressupostari, xifrat en 21,9M€ provinents de romanents de tresoreria o de despeses no realitzades.

D’aquesta manera, s’impulsaran una quarantena de noves iniciatives, entre les quals diverses que aposten pel sector cultural, esportiu i de lleure, amb l’ampliació en 500.000€ de les noves subvencions per a empreses culturals i professionals autònoms d’aquest àmbit, que s’afegeixen als 950.000€ ja previstos, o amb l’augment dels ajuts per a activitats esportives singulars d’entitats en 200.000€. També són rellevants les destinades a les cambres de comerç de Tarragona, Reus, Tortosa i Valls en matèria de dinamització econòmica del territori (100.000€); la formació d’especialistes sanitaris en el marc del Programa Talent Salut de la URV, per retenir el talent sanitari al territori (100.000€); el programa extraordinari de suport als centres de titularitat municipal del primer cicle d’educació infantil, perquè els ajuntaments puguin disposar de recursos per a les llars d’infants (4.450.000€), o els ajuts excepcionals per a béns d’inversió (500.000€), que suplementaran les línies d’ajuts existents per pal·liar els efectes dels darrers temporals meteorològics.

D’altra banda, i tot i l’augment de la despesa d’aquest exercici amb la creació de diferents ajuts per fer front a la difícil situació social i econòmica, la Diputació de Tarragona ha arribat al deute zero, una fita ja anunciada pel govern a finals de 2019, quan es va presentar el pressupost d’enguany.

Aquest nou esforç pressupostari de la Diputació s’alinea amb el de les altres cinc modificacions de crèdit anteriors, que des d’inici de l’any han permès mitigar els efectes de la crisi sanitària de la Covid-19 a la demarcació en diferents àmbits d’activitat. En aquest sentit, la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha destacat “que el fet que la Diputació sigui un important motor econòmic de la demarcació fa necessària aquesta reacció en moments de crisi com els actuals, amb inversions i mesures proactives que contribueixen a pal·liar els efectes adversos de la Covid-19 i faciliten el camí cap a la reactivació econòmica i social del nostre territori”. Llauradó ha ressaltat, així mateix, el suport i col·laboració de tots els grups de la institució en aquesta tasca.

Comissió de seguiment del projecte de la Savinosa

En el ple de la Diputació també s’ha debatut l’estat de tramitació del projecte per donar-li un ús a l’antic preventori de la Savinosa, arran d’una moció presentada per Ciutadans. Un cop mes, hi ha hagut consens al respecte, i en aquest sentit s’ha acordat crear una comissió de seguiment, amb la participació de tots els grups polítics de la Diputació, del diputat de Patrimoni, Quim Nin, i de la presidenta Noemí Llauradó, i amb reunions cada dos mesos. La presidenta Noemí Llauradó ha apostat, així mateix, per demanar la col·laboració interadministrativa en aquest projecte (Diputació, propietària de l’espai; Ajuntament de Tarragona, qui ha de modificar el pla urbanístic, i Generalitat, l’autoritat urbanística que hi ha de donar llum verda de manera definitiva). En aquest sentit, Llauradó ha destacat la necessitat que el projecte avanci de la mà les tres institucions per tal d’assegurar-ne l’èxit.