Balanç de la primera setmana del dispositiu Pondus a la zona de Ponent

Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han interposat 42 denúncies

Per . Actualitzat el

El passat dijous 22 d’octubre es va posar en marxa el dispositiu Pondus a la zona de Ponent. Es tracta d’un dispositiu conjunt de la Guàrdia Urbana de Tarragona i els agents de  la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra. Des de la seva posada en marxa fins el passat dimecres dia 28, s’han posat 24 denúncies per infraccions en matèria de prevenció de la covid-19, 4 denúncies per conductes incíviques i 14 denúncies en matèria de trànsit. A més també s’han inspeccionat 5 establiments i s’han fet 104 identificacions a la via pública. Finalment destacar que aquest dispositiu ha permès obrir 4 diligències judicials per requeriments de localització, esbrinament de domicili i parador i 1 detenció per ordre judicial, recerca i detenció. El conseller Manel Castaño ha destacat que “aquesta primera setmana de dispositiu ha començat a donar els seus fruits amb múltiples actuacions que tenen com a objectiu donar resposta a la percepció d’inseguretat que els veïns dels barris de Ponent ens van fer arribar”.

 “Des de l’Ajuntament de Tarragona, a través del conselleria de Seguretat Ciutadana, s’ha articulat aquest dispositiu per tal de Les denúncies judicials són per requeriments judicials de localització, esbrinament de domicili i parador , i la detenció per ordre judicial, recerca i detenció.

Aquest pla té com a objectiu millorar la percepció de seguretat en aquests barris de la ciutat de Tarragona i per aconseguir-ho s’ha comptat amb la complicitat de les associacions de veïns en tot moment

L’operatiu Pondus s’estructura en dispositius conjunts intensius en matèria de seguretat als diferents barris de Ponent. Cada barri disposa del seu propi dispositiu, en funció de l’anàlisi policial i demandes veïnals. En cada dispositiu hi participen  dotacions logotipades de cada cos policial, i reforçades per agents de paisà de cada cos. Aquestes dotacions realitzaran controls estàtics als accessos i també controls dinàmics i tasques de patrullatge. A més també s’hi incorporarà diàriament un equip de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) que també reforçal’operatiu.