Mor l’arbocenca Amèlia Guardià als 108 anys

Era la dona de més edat del Penedès i també de les comarques de Tarragona

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de l’Arboç expressa els seu condol pel traspàs aquesta passada nit de l’Amèlia Guardià a l’edat de 108 anys i 11 mesos. L’arbocenca, molt coneguda i estimada per tothom a la vila, era la dona de més edat del Penedès i també de les comarques de Tarragona. El dia 22 de novembre hauria fet 109 anys.

Nascuda el 1911 a l’Arboç i filla de casteller, l’Amèlia va viure molts canvis socials importants al llarg de la seva vida. Va treballar com a encarregada a la desapareguda fàbrica de calçotets de la vila. Entre les seves aficions, destaca la punta al coixí, la qual va practicar fins que la vista li ho va permetre. L’Amèlia tenia dos fills, nou néts i quatre besnéts. Sempre va ser una persona molt arrelada a la vida social de la vila.

L’Ajuntament de l’Arboç, cada any, pel seu aniversari, des del seu centenari, li feia un petit homenatge anant fins al seu domicili per a felicitar-la i fer-li entrega d’un present.

L’Amèlia Guardià rebrà sepultura a l’església de Sant Julià de l’Arboç demà dimarts a les 16:00 h