L’Ajuntament inicia la campanya contra la processionària del pi

Es fa amb un tractament biològic preventiu que és innocu per a les persones i els animals

Per . Actualitzat el

La regidoria de Medi Ambient ha tornat a posar en marxa un any més la campanya contra la processionària del pi. La lluita contra aquest insecte es fa amb un tractament biològic preventiu que és innocu per a les persones i els animals. S’aplica a les fulles dels pins en el període en què les larves surten dels ous i comencen la fase d’engreix, alimentant-se d’aquestes fulles. Per tant, és ara l’època més adient.

El tractament biològic s’aplicarà als pins ubicats a la via pública, zones verdes i escoles, com per exemple, la plaça dels Pins, plaça de la Sardana, Punt d’Informació Juvenil, al camp de futbol municipal, a l’avinguda de les Palmeres, a l’escola El Cucurull, als pins de la zona verda del Francaset, al Pujol de la Morella, a la zona verda de l’avinguda de Bonastre, al carrer Vallès, a la riera del carrer Igualada, al tram final de l’avinguda de la Manxa, al camí per a vianants del Pujol de la Morella, al carrer
Pons, al carrer Salvador Dalí, al carrer Peixos, a la zona verda de Berà Mar, a la zona del dipòsit del carrer Gaudí, o al perímetre de la Pedrera de l’Elies, entre d’altres zones verdes.

Es recomana, a més a més, als propietaris de jardins o terrenys amb pins que realitzin el tractament ara per prevenir l’aparició de l’eruga, que es dona al febrer i al març.

El cicle biològic 
Les papallones neixen a l’estiu i cap a mitjans d’agost les femelles posen els ous al capdamunt de les fulles dels pins. Al setembre-octubre neixen les erugues que s’alimenten de les agulles dels pins. Les erugues constitueixen nius o bosses de seda que els serveixen de refugi per passar el fred de l’hivern.

Quan acaba l’hivern, al febrer i març, les erugues baixen dels arbres en filera fins al terra, s’enterren i construeixen el capoll on fan la crisalidació, i donen lloc a noves papallones a l’estiu següent.