Nou nedadors intentaran finalitzar una travessa de 21 km en aigües obertes

Es tracta de la ruta I Via Augusta, que unirà la platja del Miracle, a Tarragona, i la de la Guineu, a Roda de Berà

Per . Actualitzat el

Aquest dissabte 24 d’octubre s’intentarà finalitzar per segona vegada la travessa col·lectiva més llarga nedada mai al mar a Tarragona: la I Via Augusta. La ruta, de 21 quilòmetres, va des de la platja del Miracle fins a Roda de Barà. Els protagonistes són nou nedadors/es de llarga distància de la secció d’aigües obertes del Club de Vela Platja Llarga.

És un trajecte que des de fa segles s’ha fet a peu i que ara, per primera vegada, es farà nedant.  Els nedadors, que aniran en tres ritmes diferents, sortiran de manera esglaonada des de la platja del Miracle a les 8 del matí i arribaran a la platja de la Guineu al Roc de Sant Gaietà sobre les 15 hores. Comptaran amb el suport de l’embarcació de Vela Llatina Pepeta II que pertany a l’associació Orsasop de Torredembarra i dels caiacs del Club de Vela Platja Llarga. El càmping Playa Barà donarà suport a la sortida i obsequis als participants.

Com que no es tracta d’una competició i és una activitat que compleix tots els requisits de seguretat per evitar la propagació de la COVID-19, es considera oportú oferir aquesta nova oportunitat. El passat 3 d’octubre no va ser possible per mala mar, però aquest dissabte s’esperen millors condicions per finalitzar el repte, tot i que la temperatura de l’aigua serà més baixa.

Els nedadors disposats a finalitzar el repte són Norbert Parera, Àngel Palau, Gemma Zapater, Sergi Rodríguez, Diego Ortega, Jorge Torres, Sergi Galindo, Alberto Valles i Antonio Atienza.