El Festival REC programa quatre pel·lícules al CaixaForum Tarragona

Es tracta d’un cicle previ dins del festival de cinema, que tindrà lloc durant tots els dimarts del mes novembre

Per . Actualitzat el

El Festival REC ja escalfa motors, amb un cicle previ de cinema que, durant tots els dimarts del mes novembre oferirà 4 pel·lícules d’una de les línies programàtiques del festival d’enguany, el cicle Close Encouters, que reflexiona sobre el concepte de distancia i l’aïllament físic, ara que la pandèmia col·loca aquests temes a la màxima actualitat.

El Festival REC es durà a terme del 2 al 8 de desembre, de manera presencial, al Teatre Tarragona i  també es podrà veure una programació en línia, a través de Filmin, des de l’última setmana de novembre i fins després del festival.

Un cicle de pel·lícules que neix de l’actualitat immediata per aplicar la dosi de reflexió i el debat sobre els fets que ens han sacsejat a tots, aquest és el plantejament del cicle ‘Close Encouters’, que enguany serà un —però no l’únic— dels eixos programàtics del Festival REC 2020.

El cinema reflexiona sobre el concepte de distància

En l’any del seu vintè aniversari, el festival REC opta per presentar una mirada a fets que han marcat al planeta sencer durant el darrer any, com l’aïllament i l’orfandat social, a través d’una programació plena de pel·lícules que ofereixen una mirada original i sincera a realitats que ens envolten, com el concepte de distància i proximitat, i de la necessitat que tenim com a societat de reconnectar-nos, de trobar-nos i d’establir contacte físic.

D’aquesta manera, el cicle cinematogràfic ‘Close Enconuters’ neix amb l’objectiu de debatre el concepte de distància, la relació entre el contacte social i el contacte físic, les finestres amb les quals mirem al món i la incertesa que s’ha apoderat de les nostres relacions personals en temps d’alerta sanitària.

Al cinema, el present ha estat més incert que mai: l’exhibició està en perill mortal, rodar mai havia estat tan complicat i no sabem com seran les pel·lícules del demà ni quin percentatge de contacte físic ens arrabassaran els reptes actuals. En aquest context, les pel·lícules que formaran part del programa ’Close Encounters’ s’erigeixen com un far que guiarà l’espectador en aquest canvi de paradigma social que exigeix distància entre nosaltres.

Per a contrarestar aquesta realitat, el Festival REC 2020 proposa que la sala de cinema sigui un punt de trobada inigualable on celebrar allò físic a través de la pantalla; una exploració dels nostres cossos i el plaer de tocar-se en un primeríssim primer pla en el qual perdre’ns durant unes hores en la plasticitat del cinema.

En un present que viu el canvi de significat entre el que és físic i el que és virtual —i mentre intentem pronosticar el futur al mateix temps que el demà ens atrapa— ‘Close Encounters’ també serà un espai d’invitació a l’exploració i la reflexió amb allò que hem estat. Una finestra amb la qual celebrar-nos a través del cinema que ens fa sentir-nos; un cinema que ens torni allò que durant mesos va estar forçosament pausat.

El cicle comença el mes de novembre amb projeccions a CaixaForum Tarragona

Setmanes abans de les sessions del Festival REC d’enguany —que es durà a terme del 2 al 8 de desembre— els espectadors podran gaudir de les primeres propostes de ‘Close Encouters’ al CaixaForum Tarragona (carrer Cristòfor Colom, 2), espai que acollirà cada dimarts del mes de novembre alguns dels films que integren aquesta proposta.