Dispositiu especial de la Guàrdia Urbana per Tots Sants

Començarà aquest dissabte, 24 d’octubre, i s’allargarà fins al dia 2 de novembre

Per . Actualitzat el

Aquest cap de setmana es posarà en marxa el dispositiu especial en motiu de Tot Sants que s’ha preparat des de la conselleria de Seguretat Ciutadana de Tarragona. Cal tenir en compte que des de demà dia 24 fins al 2 de novembre el cementiri estarà obert al públic des de les 9 del matí fins a les 18 h. D’aquesta manera es busca esglaonar les visites.

Per tal d’assegurar una mobilitat fluida sense aglomeracions s’han habilitat dues entrades al cementiri. Del 24 d’octubre al 2 de novembre l’entrada es farà per la porta principal, i el 31 d’octubre i l’1 de novembre també s’obrirà la porta lateral de la carretera TP-2031. D’aquesta manera, els dies de major afluència de visitants es podrà entrar per les dues portes. Pel que fa la sortida es farà sempre per la porta lateral que es troba al camí del Loreto. 

Aquest any es durà a terme un control d’accessos per no superar l’aforament establert. En cas d’excedir l’aforament es tancaran els accessos, a més també es limitarà a 30 minuts el temps màxim de la vista. Finalment es vigilarà que els grups no superin les 6 persones. 

L’accés amb vehicle serà per la carretera del cementiri i s’han habilitat dues zones d’estacionament. La primera és el pàrquing dissuasiu del camí del Loreto. Un cop aquest estigui ple, s’habilitaran els carris del pas inferior de l’autovia. Pel que fa al pàrquing del Cementiri estarà reservat a les parades de venda de flors, si bé que s’han senyalitzat algunes places per vehicles amb persones de mobilitat reduïda i un reservat per la parada dels taxis. 

Els dies 31 d’octubre i 1 de novembre, que es preveu un increment de visitants, s’ordenarà el transit de la TP.2031. El vehicles procedents de Sant Pere i Sant Pau, que circulin direcció Tarragona, es desviaran per l’av. Puig i Valls, amb l’objectiu de permetre l’accés al Cementiri per la porta lateral que es troba en aquest via.  Per tant, els dies 31 d’octubre i 1 de novembre per accedir a la zona de l’Oliva no es podrà pel tram de l’av. Puig i Valls on es troba el semàfor.

Per aquells que vulguin apropar-se al cementiri en transport públic, amb motiu de la festivitat de Tots Sants l’Empresa Municipal de Transport reforça el servei de la línia 6 amb dos autobusos articulats que faran el trajecte de Pere Martell fins a Sant Pere i Sant Pau. Circularan tant el dissabte dia 31 d’octubre com diumenge 1 de novembre. La freqüència de pas en aquest tram de la L6 serà d’aproximadament 12 minuts, equiparable a l’horari del servei públic de transport en dies feiners. A més, s’han previst autobusos de reforç per si cal complementar qualsevol altra línia d’autobús i que es posaran en circulació en funció de la demanda.

Per reforçar les mesures de seguretat a causa de la pandèmia, aquest any un equip de seguretat privada farà el control d’accés per controlar la limitació d’aforament. A més,  els dies 31 d’octubre i 1 de novembre, membres de Protecció Civil col·laboraran duent a terme tasques d’informació de les mesures de seguretat covid als accessos al cementiri. Per la seva banda, la Guàrdia Urbana estarà a l’exterior del les instal·lacions duent a terme les tasques de control i vigilància del trànsit i seguretat. 

Finalment, per tal de garantir la seguretat de tothom es demana responsabilitat en el compliment de les mesures per fer front a la covid-19 que son l’ús de mascareta, mantenir la distància de seguretat d’aproximadament 2 metres, la higiene de mans, evitar les aglomeracions, respectar el temps màxim de visita, evitar concentracions de persones, respectar els itineraris establerts, respectar les normes i instruccions i evitar les hores puntes i en la mesura del possible esglaonar les entrades.