L’alcalde Ricomà retira el càrrec de portaveu al conseller Xavi Puig

Puig havia presentat la renúncia al càrrec després de participar en un convit on no es respectaven les limitacions d’aforament

Per . Actualitzat el

L’alcalde de Tarragona ha emès un comunicat referent a la renúncia del conseller Xavi Puig, després que transcendís que va estra en una celebració amb més de 15 persones quan no estava permès a causa de les resticcions per COVID-19.

«El conseller de l’Ajuntament de Tarragona Xavi Puig m’ha posat a disposició el seu càrrec després d’haver participat en un convit d’una boda on no es respectaven les limitacions d’aforament vigents davant la COVID.

Com a servidor públic i alcalde defenso fermament que els càrrecs públics han d’exercir les seves funcions amb exemplaritat i les accions del conseller són una negligència  en un context de pandèmia on tots i cadascun de nosaltres hem d’actuar complint escrupolosament les indicacions del Departament de Salut.

Estic convençut també que davant qualsevol negligència els càrrecs públics hem d’assumir les responsabilitats dels nostres actes i se n’han de derivar conseqüències que siguin en tot moment proporcionades al fet succeït. En un gest que l’honora com a càrrec públic, el conseller Xavi Puig ha admès públicament el seu error posant a la meva disposició la seva acta de conseller. Considero desproporcionat acceptar la renúncia del conseller Xavi Puig, però també crec que és imperatiu que els seus actes tinguin conseqüències, i per això li retiro el càrrec de portaveu de l’equip de govern.

Per altra banda, informar-vos que a partir d’avui el nou portaveu de l’Equip de Govern és el conseller Manel Castaño.”