El cementiri de Tarragona amplia l’horari de visita i aplica mesures de seguretat per Tots Sants

La Xarxa de Santa Tecla demana visitar el recinte al llarg de la setmana de manera esglaonada per evitar grans concentracions l’1 de novembre

Per . Actualitzat el

El cementiri de Tarragona prepara un Tots Sants pensat per garantir al màxim la seguretat dels visitants, per això aposta per esglaonar les visites, és a dir, demanar que la gent avanci la seva visita al cementiri entre setmana i no s’esperi fins a l’últim dia per evitar concentracions durant el cap de setmana. També ha implementat una sèrie de mesures d’acord amb les recomanacions sanitàries per evitar la propagació de la COVID-19.

Les principals mesures són l’ampliació de l’horari de visita, que serà de les 9 hores a les 18 hores de manera ininterrompuda, entre el dia 24 d’octubre i 2 de novembre.

D’altra banda, es redueix l’aforament del cementiri, que es garantirà amb la presència de personal de control i suport tant a l’entrada com a la sortida (durant el cap de setmana de Tots Sants).

També es limitarà el temps d’estada a 30 minuts i els visitants s’hauran de dirigir exclusivament a la sepultura que vulguin visitar i abstenir-se de passejar per la resta del recinte. Com a mesura addicional, s’ha posat en marxa una eina de localització en línia de sepultures, que facilitarà al visitant la ubicació exacta del lloc de sepultura del seu familiar o conegut i farà més àgil l’estada al cementiri. Aquest localitzador es pot consultar a través de la web del cementiri de Tarragona www.cementiritarragona.cat

En cas d’anar-hi en grup, es limitarà a un nombre màxim de 6 persones.

Entre les mesures higièniques, és obligatori l’ús de mascareta i de gel hidroalcohòlic.

El cementiri adaptarà i modificarà el protocol de visites i mesures de seguretat a partir de les indicacions donades per les administracions davant l’evolució de la pandèmia en els pròxims dies.

Els visitants rebran un fullet informatiu que recull les principals mesures de seguretat, un codi QR per accedir al localitzador de sepultures i un plànol del cementiri.