Comença la campanya de vacunació contra la grip

La Xarxa de Santa Tecla distribuirà prop de 25.000 vacunes a la zona del Baix Penedès i el nord del Tarragonès

Per . Actualitzat el

La Xarxa de Santa Tecla ha iniciat aquest dilluns 19 d’octubre la campanya anual de vacunació contra la grip entre la seva població de referència a través dels seus serveis d’atenció primària. Es calcula que fins a final de novembre l’organització en distribuirà prop de 25.000 dosis a la zona del Baix Penedès i el nord del Tarragonès, prioritàriament entre la població considerada de risc (gent gran, dones embarassades, persones amb patologies cròniques, etc.), però també entre la població general i la gent jove per intentar donar màxima cobertura immunitària contra la grip estacional en aquest temps de pandèmia per la COVID-19.

La campanya contra la grip d’aquest hivern és especialment important atès l’actual context sanitari generat pel coronavirus, per això els esforços dels professionals sanitaris de la Xarxa de Santa Tecla es destinaran a assolir dos objectius principals: d’una banda, vacunar el màxim percentatge de població possible contra la grip estacional i, de l’altra, garantir el bon ritme de realització de proves PCR per detectar casos de coronavirus al territori. Per aquest motiu, a les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) gestionades per la Xarxa de Santa Tecla s’habiliten espais addicionals per redistribuir el flux de pacients i evitar la congestió dels Centres d’Atenció Primària (CAP), establint circuits segurs i diferenciats entre els pacients que s’han de vacunar contra la grip i aquells que s’han de fer PCR per coronavirus.

Les sis ABS gestionades pels serveis d’atenció primària de la Xarxa de Santa Tecla són l’ABS Tarragona Llevant, l’ABS Vila-seca, l’ABS Torredembarra, l’ABS El Vendrell, l’ABS Arboç i l’ABS Calafell. S’han habilitat espais addicionals amb motiu de l’inici de la campanya de vacunació contra la grip estacional.

  • ABS Vila-seca: Vacunació de la grip a la Llar de Jubilats.
  • ABS El Vendrell: Vacunació de la grip al CAP.
  • ABS Torredembarra: Vacunació de la grip al CAP.
  • ABS Tarragona Llevant: Vacunació de la grip al Centre de l’Associació de Veïns de l’Arrabassada.
  • ABS Calafell: Vacunació de la grip a la Llar Municipal de Jubilats.
  • ABS Arboç: Vacunació de la grip al CAP.

 

CAMPANYA DE CONSCIENCIACIÓ

La Xarxa de Santa Tecla realitzarà enguany la campanya de vacunació contra la grip en dues fases. En la primera, que s’inicia aquest 19 d’octubre, es vacunarà preferentment la població de risc. A partir del mes de novembre la campanya es farà extensiva a tota la població en general, també la gent jove, per tal d’incrementar la cobertura immunològica entre la població. En aquest sentit, des de la Xarxa de Santa Tecla s’ha dissenyat una campanya de comunicació especial per conscienciar el conjunt de la ciutadania sobre la importància de vacunar-se contra la grip aquest hivern. Els missatges es distribuiran intensivament a través de les xarxes socials i es publicaran tant als centres de salut com en altres espais públics al llarg de tota la campanya de vacunació.

Per demanar hora per al punt de vacunació més pròxim cal fer-ho a través dels següents telèfons i/o correus electrònics.

ABS Llevant – 977 25 80 05 – consultallevant@xarxatecla.cat

ABS Vila-seca – 977 39 40 27 – consultavilaseca@xarxatecla.cat
ABS Calafell – 977 69 14 18 – consultacalafell@xarxatecla.cat
ABS Vendrell – 977 66 77 03 – consultavendrell@xarxatecla.cat
ABS Arboç – 977 67 15 88 – consultaarboc@xarxatecla.cat

ABS Torredembarra – 977 64 38 09 – consultalatorre@xarxatecla.cat