El doctor Sergi Boada, nou president del COMT

La presa de possessió del càrrec serà el pròxim dimarts 27 d’octubre.

Per . Actualitzat el

El doctor Sergi Boada Pie, que ja el 2016 va quedar-se a pocs vots d’aconseguir presidir la Institució, serà el nou president del Col·legi de Metges durant els pròxims 4 anys. Els 1.395 vots obtinguts en els comicis certifiquen una victòria clara davant la seva rival, la Dra. Maria Remedios Rico, que n’ha obtingut 504. Vots nuls 8 i vots en blanc 8,

Les primeres paraules del Dr. Boada van ser d’immens agraïment a la col·legiació per la implicació i va destacar que “ha estat una participació històrica. Crec que en cap elecció dels diferents col·legis de metges s’ha arribat a aquest percentatge, felicitar també a l’altra candidatura per la campanya”. Tanmateix va posar l’èmfasi en la gran responsabilitat “perquè el fet que hi hagi tanta gent darrera nostre, ens dona molta responsabilitat i il·lusió per tirar endavant aquest projecte”.

En total, 3.463 metges i metgesses del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, estaven cridats a votar i sembla ser, que la feina feta durant la llarga campanya electoral, ha estat clau en la captació dels vots. El Dr. Boada declarava, tot just després de votar al migdia, que el sentir del col·legiat és que “el Col·legi de Metges s’ha de canviar” i ara comença la feina.

De fet, les primeres accions previstes seran a nivell intern, realitzar una auditoria i en l’àmbit extern treballar amb “les autoritats sanitàries, de la població civil i dels metges per ajudar i liderar tota la informació necessària per poder lluitar contra aquesta pandèmia”.

El vot per correu, el gran protagonista en una jornada històrica

Mai abans s’havia registrat una participació tan elevada en uns comicis del COMT. Dels 3.463 col·legiats censats al COMT, més de 1.900 van exercir el seu dret a vot. Tot i això, després de comprovar que disposaven de tota la  documentació i validar-los, han quedat en 1.731 vots. En aquest cas, estaríem parlant que el 50% de la col·legiació hauria exercit el seu dret a vot per correu.

Aquesta xifra fa que siguin, sense cap mena de dubte, els comicis amb més participació de la història del Col·legi, ja que en les eleccions de 2016 es van comptabilitzar un total de 1291 vots (presencial i per correu).

Pel que fa al vot presencial:

  • La candidatura del Dr. Boada ha obtingut 764 vots, la candidatura de la Dra. Rico 335, 4 vots nuls i 5 en blanc. En total 1105
  • A la seu de Reus, la candidatura del Dr. Boada ha obtingut 394 vots, la candidatura de la Dra. Rico 113, 1 nul i 4 han estat en blanc. En total 512
  • Finalment, a Tortosa dels 298 vots, 237 han estat per a la candidatura del Dr. Boada i 56 per a la de la Dra. Rico i 5 més declarats nuls.

La jornada electoral s’ha iniciat a les 08.00 del matí amb la constitució de les quatre meses electorals en les seus de Tarragona, Reus i Tortosa sense incidències destacables. A les 09.00, s’han obert els col·legis electorals i, al llarg del matí, han anat rebent els diversos col·legiats per a votar tot seguint un estricte protocol sanitari. A les 11.00 del matí, la Dra. Maria Remedios Rico, de la candidatura Com tu vols, ha estat la primera a votar i el Dr. Sergi Boada, de la candidatura Metgescomtu, ha dipositat les paperetes a la Junta de Govern i a l’Assemblea de Compromissaris cap a les 14.00.

La presa de possessió del càrrec serà el pròxim dimarts 27 d’octubre.

 

Breu biografia del Dr. Sergi Boada

Sergi Boada Pié és especialista en Anestèsia, Reanimació i Tractament del Dolor. Nascut a Tarragona, el Dr. Boada coordina des de 2012 la Unitat de Dolor crònic de l’Hospital Universitari Joan XIII de Tarragona.

A més de ser un dels impulsors de l’Associació de Metges en Exercici Lliure de Tarragona, és vocal de la Societat Catalana del Dolor i de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Tarragona.

 

Equip de la candidatura METGESCOMTU

Presidència: Sergi Boada Pié

Vicepresidència primera: Maria del Carme Boqué Oliva

Vicepresidència segona: Mireia Garcia Villarrubia Muñoz

Vicepresidència tercera: Pere Genaró Jornet

Secretaria General: Manuel Carasol Ferrer

Vicesecretaria: Raul Puig Bitria

Tresoreria: Francisco Jesús Buj Visiedo

Vocalia primera: Ana Palau Vendrell

Vocalia segona: Miquel Domènech Mestre

Vocalia tercera: Óscar Ros Garrigós

Vocalia quarta: Maria Antònia Francesch Freixes

Vocalia cinquena: Meritxell Arenas Prat