La Generalitat tanca la residència de Calafell Park per les irregularitats detectades

Els 67 residents es començaran a traslladar al dispositiu més adient en funció de la seva situació a partir de dilluns vinent.

Per . Actualitzat el

La decisió es pren com a mesura cautelar immediata en el marc de l’expedient sancionador obert que constata les mancances materials i assistencials greus que fan inviable que aquest equipament segueixi obert.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha pres la decisió d’aplicar la mesura cautelar de tancament a la residència Calafell Park en el marc del procediment sancionador obert després de les informacions rebudes al voltant del seu funcionament. Divendres de la setmana passada els Departaments de Salut i Treball Afers Socials i Famílies ja van decidir intervenir i obrir expedient sancionador a la gestora del centre fins aquell moment, ACEBI. Des de llavors estava gestionant i tenia la direcció del centre residencial la Fundació Sociosanitària i Social Santa Tecla, que s’està encarregant de la gestió de l’emergència sanitària de l’equipament de manera provisional.

Així doncs, Treball, Afers Socials i Famílies ha decidit el tancament de la residència i dilluns vinent començarà a traslladar els 67 residents a l’equipament de referència del territori que es determini en funció de la seva salut. El motiu d’aquesta decisió és la constatació de mancances materials i assistencials de gravetat en l’atenció a les persones residents que han determinat aquesta decisió.