Comença la 22a edició del Festival Tarraco Viva

Tindrà lloc de l’11 al 18 d’octubre en un format adaptat a la situació actual

Per . Actualitzat el

Tarraco Viva, el festival cultural de divulgació de la història clàssica de Tarragona, donarà el tret de sortida als 184 actes de la seva 22a edició, aquest diumenge 11 d’octubre, a les 11 h, a l’Espai Minerva de les Muralles, amb l’assistència del conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo a l’acte inaugural Resiliència i Solidaritat a l’Antiga Roma. Com es van enfrontar als embats de la vida? Com tots els actes d’aquesta edició, que s’han hagut d’adaptar a una situació excepcional, aquest acte és gratuït i es podrà seguir presencialment si es disposa d’invitació o en streaming a través del Canal de Youtube de Tarragona Cultura.

El primer acte d’aquesta edició, que vol apropar el passat a la població perquè l’ajudi a viure el present, és el debat inaugural, el qual estaràprotagonitzat per Jaume Descarrega, psicòleg; Irene Cordón, egiptòloga i Joaquín Ruiz de Arbulo, catedràtic d’Història Antiga a la URV. I serà conduit pel periodista Enric Calpena. El debat dirigirà la mirada a les classes que ara anomenaríem mitjanes i classes populars i que en aquella època serien els rics però no tant, els pobres, els esclaus i els pobríssims. Preguntes com: “Com s’ho feien per a sobreviure en un món ple d’incerteses, malalties, índexs de mortalitat infantil altíssims, períodes de caresties alimentàries, epidèmies de tot tipus, i la violència i l’abús de poder constants? Quines solidaritats van generar per fer front a la vida diària?, quines eines utilitzaven per resistir alsembats de la vida?” sorgiran durant el debat de diumenge.

Durant tot el Festival, els actes de Tarraco Viva intentaran esbrinar com, malgrat tot, aquesta cultura popular per a la vida va ser capaçd’oferir un marc per al sentit positiu de l’existència: un carpe diem que, en aquests temps actuals de pandèmia, pot servir als assistents a repensar-se com a societat.

Així doncs, el Festival donarà el tret de sortida als 184 actes aquest 11 d’octubre i s’allargarà fins al dia 18 amb actes presencials, activitatsamb assistència virtual (tant streamings d’alguns actes presencials com activitats en directe per Zoom amb inscripció prèvia) i amb vídeos gravats que s’estrenaran diàriament al canal de Youtube Tarragona Cultura. Es podrà consultar la data i hora de totes les estrenes de vídeos a la web de Tarraco Viva i a les xarxes socials del Festival.