Vila-seca activa una nova campanya de civisme

Ja és efectiva la nova ordenança de tinença responsable d’animals

Per . Actualitzat el

Aquesta setmana, l’Ajuntament de Vila-seca ha posat en marxa una nova edició de la campanya “+Vila-neta, + civisme”, adreçada sobretot a incentivar la tinença responsable dels animals de companyia. A banda de la notificació personal i distribució d’informació i d’una targeta identificativa personalitzada als més de 2.500 propietaris d’animals inscrits al cens municipal, l’Ajuntament ha posat en servei un equip humà d’informadors cívics que a peu de carrer està realitzant ja tot un seguit d’accions informatives, vigilància i control dels espais públics del municipi. Distribuïts per diverses zones del municipi i en horaris especials, aquests informadors lliuren també una ampolleta per diluir els orins de l’animal i un dispensador de bosses per a la recollida dels excrements.

Amb el lema Si tens un animal de companyia, sigues responsable!, l’objectiu de la campanya és el de fomentar hàbits de respecte per a la conservació de l’espai urbà, en especial entre els propietaris i acompanyants dels gossos, alhora que permetrà actualitzar el registre del Cens Municipal.

Cal recordar que el plenari municipal del passat mes d’agost va aprovar per unanimitat una nova ordenança sobre la protecció i la tinença responsable d’animals de companyia. La nova ordenança, que preveu sancions de fins a 20.000 € per als propietaris que la incompleixin, exigeix que els gossos, gats i fures han de d’estar registrats al Cens Municipal, identificar-los amb un xip i assegurar-los unes condicions higièniques i sanitàries adequades.