L’Ajuntament subvenciona amb 10.000 € un projecte d’inserció laboral de persones amb discapacitat a la Xarxa de Santa Tecla

El projecte finançat facilita la incorporació de professionals amb discapacitat intel·lectual dins d’un equip de treball

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Tarragona, a través del Servei Municipal de la Discapacitat, ha aprovat destinar un ajut de 10.000 euros al projecte DIME (Discapacitat, Integració, Motivació, Èxit) presentat pel Centre Especial de Treball CET de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla. El projecte, subvencionat pel consistori dins l’àmbit de suport a la discapacitat en la convocatòria d’ajuts de 2020, consisteix en la inserció laboral en període de pràctiques de tres persones amb discapacitat intel·lectual dins de l’equip del servei de neteja de la Residència Santa Tecla Ponent, un dels equipaments socials gestionats per la Xarxa de Santa Tecla a la ciutat de Tarragona.

La consellera de Ciutadania de l’Ajuntament de Tarragona, Carla Aguilar-Cunill, ha expressat que «amb aquest tipus d’ajuts, des de l’Ajuntament apostem pel suport i l’acompanyament de persones amb discapacitat dins el lloc de treball, amb la finalitat de facilitar el procés d’aprenentatge i l’adaptació de la persona a la nova àrea de treball».

Gràcies a aquest finançament, el projecte DIME es va posar en marxa a principis d’any i s’allargarà fins al 31 de desembre d’aquest 2020. Durant aquest període, les tres persones incorporades formen part de l’equip de neteja, exercint les tasques assignades sempre amb el suport, acompanyament i la monitorització del personal del centre. La incorporació de tres professionals amb discapacitat intel·lectual dins de l’equip de neteja ha estat a través d’un període de pràctiques, de les quals, finalment, una ha acabat inserint-se en l’empresa de manera ordinària.