La Fira de Santa Teresa acull actes de cultura popular

Tindran lloc durant el cap de setmana del 10 i 11 d’octubre

Per . Actualitzat el

Durant el cap de setmana del 10 i 11 d’octubre, la Cultura popular del Vendrell serà present a l’edició especial de la Fira de Santa de Teresa del 2020 amb un programa condicionat per la pandèmia de la COVID-19.

Els dos dies, a les 8 del matí, es faran les matinades a càrrec de Les Gralles del Baix Penedès i grallers Tocats de Canya

El dissabte, de 10 a 13 h i de 17 a 20 h, a la plaça del Tívoli, hi haurà l’exposició dels grups de Cultura popular del Vendrell a càrrec de Ball de Diablons, Ball de Diables, Drac del Vendrell, Aligueta, Àliga, Lleonet, Lleó, Ball de Bastons, Ball de la Bolangera, Ball de Cavallets, Ball de Cercolets, Ball de Cintes, Ball de Faixes, Ball de Figuetaires, Ball de la Patatuf, Ball de les Gitanes, Ball de Panderetes, Ball de Panderos, Ball de Pastorets, Ball de Valencians, Nens del Vendrell, Gegants, Gegantons i Nans i Agrupació Musical Santa Anna. Hi haurà un control d’accés per evitar aglomeracions i, en cas de pluja, l’exposició es farà el dilluns 12 d’octubre.

I el diumenge, a les 12.30 h, a la plaça Vella i per Televisió El Vendrell, es faran els versos del Ball de Diables del Vendrell. De 17 h a 19.30 h, hi haurà una plantada de bèsties de foc a la plaça Nova (Borinot de Foc del Vendrell, Les Puces del Caramot i la Mulassa Feixuga del Vendrell) i a la plaça Vella (Drac de Foc El Cabrot del Vendrell, El Cabrot Petit del Vendrell i el Drac del Vendrell). A les 17.30 h, a la plaça del Tívoli (amb control d’accés per evitar aglomeracions), la Colla Sardanista Dansaires del Penedès organitza el 47è Concurs Nacional de Colles Sardanistes, amb la Cobla Reus Jove. I a les 20 h i a les 21:45 h, a la plaça Pep Jai, tindran lloc les enceses de lluïment i tronada a càrrec del Borinot de Foc del Vendrell, el Cabrot Petit del Vendrell, el Drac de Foc El Cabrot del Vendrell, el Drac del Vendrell, la Mulassa Feixuga del Vendrell  i les Puces del Caramot del Vendrell.

Les persones que vulguin veure-ho de forma presencial els versos del Ball de Diables del Vendrell i les enceses de lluïment i tronada hauran d’adquirir l’entrada anticipada gratuïta de la forma següent: en línia, al web www.elvendrell.net a través del bàner Entrades Fira de Santa Teresa, a partir del dimecres 7 d’octubre, a les 10 h, fins exhaurir localitats

Presencialment, el dimecres 7 d’octubre, de 10 h a 13 hores, a l’Escola Municipal de Música Pau Casals.

Cal dir que la plantada  de bèsties de foc i les enceses de lluïment i tronada estaven programades incialment el dissabte i s’han passat al diumenge, però aquest canvi de darrera hora no s’ha pogut modificar al programa general de la Fira. Per això, cal estar atents a la informació actualitzada a través dels mitjans de comunicació i de les xarxes socials.

El regidor de Festes, Christian Soriano, ha destacat que «de la mateixa manera que es va fer per la Festa Major, considerem la cultura segura i com un bé de primera necessitat i, per això, s’aposta per fer una programació de cultura popular amb totes les mesures de prevenció i de seguretat necessàries i adequades a la situació actual de pandèmia».