Salut aplica mesures especials contra el coronavirus a Tortosa, Amposta i Roquetes

Tortosa és la ciutat catalana que presenta un risc més alt de rebrot, amb un EPG de 1.609,6

Per . Actualitzat el

El comitè del Pla d’Emergències de Protecció Civil (Procicat) ha aprovat avui dilluns, a proposta del Departament de Salut, aplicar durant 15 dies mesures de restricció d’aforaments, activitats i horaris en les localitats tarragonines de Tortosa (Baix Ebre), Amposta (Montsià) i Roquetes per contenir l’avanç del coronavirus.

La mesura s’ha adoptat després de comprovar que avui Tortosa és la ciutat catalana que presenta un risc més alt de rebrot, amb un EPG de 1.609,6, mentre que a Amposta el risc és de 569,2 -a partir de 100 es considera alt i a partir de 200 molt alt-.

Aquestes mesures, que inclouen reduir al 50% l’aforament de bars i restaurants, incloses les terrasses, entraran en vigor quan es publiquin, probablement demà, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i s’aplicaran durant 15 dies.

Les mesures inclouen la recomanació de no sortir de casa si no és per anar a treballar, comprar, al metge o altres qüestions ineludibles i la petició de reduir al màxim l’activitat social i limitar els contactes, en la mesura possible, a les persones que integren el grup de convivència habitual.

Quant als actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres, en aquestes tres localitats també s’han de limitar al 50% de l’aforament.

En l’àmbit de l’hostaleria i restauració, s’elimina el consum en barra i sempre s’haurà de fer a les taules, que hauran de guardar la distància de seguretat de dos metres, a més de limitar l’aforament, tant a l’interior com a l’exterior a un 50%.

L’horari de tancament d’aquests establiments serà a la 1.00 hores com a màxim i no podran acceptar clients a partir de les 12 de la nit.

A més, sempre que sigui possible, s’haurà d’utilitzar preferiblement servei a domicili i comandes per emportar.

Les mesures restrictives anticovid també estableixen que l’activitat comercial es durà a terme evitant qualsevol aglomeració i, tant en espais tancats com en espais a l’aire lliure, la distància física de seguretat s’estableix en 1,5 metres, mentre que l’aforament màxim permès és l’equivalent a 2,5 metres quadrats per persona.

Encara que es poden dur a terme les activitats culturals d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com teatres, cinemes, carpes de circ o similars, com a l’aire lliure, l’aforament haurà d’estar limitat al 70%.

L’aforament de les activitats esportives també es limita a un 50 per cent.