La Xarxa de Santa Tecla gestiona la Residència Calafell Park

La nova gestora aportarà la dotació de personal que sigui necessària i el personal actual del centre queda sota la seva direcció

Per . Actualitzat el

El Departament de Salut ha intervingut la residència Calafell Park per la situació complexa quant a contagis que presenta aquest centre d’atenció a la gent gran, amb un brot de covid-19 que afecta 82 persones (62 residents i 20 treballadors). Per la seva banda, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha obert un expedient sancionador a l’entitat que gestionava la residència fins ara.

Des del passat 1 d’octubre, per tal d’estabilitzar la situació al centre residencial, el Departament de Salut n’ha assignat provisionalment la direcció i la gestió, fins ara a càrrec d’ACEBI, a la Fundació Sociosanitària i Social Santa Tecla, que forma part de la Xarxa Santa Tecla. Les dotacions de personal que siguin necessàries al centre residencial les aportarà la Fundació Sociosanitària i Social Santa Tecla i el personal actual del centre en quedarà sota la seva direcció.

Aquesta intervenció té l’objectiu principal de realitzar un pla d’actuació que garanteixi la viabilitat tècnica de la residència en el seu conjunt tant en aspectes sanitaris, socials, organitzatius i de gestió de qualitat a curt i mig termini.

L’aportació concreta de recursos humans de la Fundació Sociosanitària i Social Santa Tecla de Tarragona estarà condicionada a la realització d’una auditoria integral inicial que permeti determinar l’estat de la situació de la residència.

Salut ha adoptat la intervenció com a mesura, atès que els informes constaten que el centre es troba en una situació excepcional d’impossibilitat per complir amb l’Ordre SND/265/2020, de 19 de març, de mesures relatives a les residències de persones grans i centres sociosanitaris davant la situació de crisi ocasionada per la covid-19.

Després de visitar el centre, el Servei d’Inspecció del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i Salut Pública han constatat la necessitat d’obrir un expedient que podria suposar una sanció a la gestora del centre o altres mesures.