El professorat de l’Institut Martí Franquès de Tarragona denuncia que el centre està massificat

Afirmen que el nombre d’alumnes per aula és superior a 30 a l’ESO i entre 30 i 40 a Batxillerat

Per . Actualitzat el

En un comunicat que han fer arribar als mitjans, el professorat del centre educatiu assegura que «El  Departament de Salut ha fet una sèrie de recomanacions encaminades a aplanar la corba dels contagis entre la població de  Catalunya,  les quals són, des de tots els punts de vista, molt encertades, lògiques i beneficioses per a la població. Però el problema és que són d’impossible compliment a l’Institut Antoni de Martí i Franquès.

L’Institut A. Martí i Franquès està massificat; té 27 grups d’ESO, 16 dels quals amb ràtio superior a 30 alumnes i 18 grups de batxillerat amb una ràtio de 30 a 40 alumnes per aula. El distanciament social, indicat perquè els contagis de COVID-19 disminueixin,  és inviable. 

La distància entre les taules d’alumnes tant a les classes d’ESO com a les de BATXILLERAT és inexistent. No ho permet ni la grandària de les aules ni la massificació de l’alumnat que s’hi escolaritza.

Per molt que des del departament d’Educació es proclami que la ràtio a l’institut A. Martí i Franquès és de 23 alumnes per aula, la realitat s’imposa i només cal donar una ullada a les classes per veure que no és així. Tal com s’ha dit més amunt, el nombre d’alumnes per aula és superior a 30 a l’ESO i entre 30 i 40 a BATXILLERAT.

El Departament d’Educació, sabedor com és d’aquesta realitat i ignorant les gestions de la direcció de l’institut per tal de millorar la situació actual, no ha exercit la seva responsabilitat de gestió i no ha posat a disposició del centre més professorat ni més espais alternatius que l’haurien descongestionat.

El professorat del Martí Franquès veu que les normes de distanciament social  es queden a les portes de l’institut, que s’està posant en risc seriós, molt seriós, la salut dels  professionals i de l’alumnat. 

Allò que el professorat de l’institut Antoni de Martí i Franquès exigeix és que el departament d’Educació protegeixi els seus treballadors, l’alumnat i tot el personal del centre, que posi tots els mitjans per preservar la salut i la seguretat de tota la comunitat educativa de l’institut. 

Aquestes peticions les ha recollides el professorat en un Manifest en desacord al pla d’ocupació del centre covid-19 que ha fet arribar tant al departament com a la premsa perquè es tingui constància del malestar, es prenguin les mesures necessàries i se solucioni el greu problema de manca de distanciament de l’institut A. Martí i Franquès.

D’altra banda, peticions i exigències indispensables per poder treballar en les condicions educatives òptimes exigibles en ple segle XXI enmig d’aquesta pandèmia.»