L’Ajuntament de Tarragona aprova la retirada de la medalla al rei emèrit

Amb els vots a favor d’ERC, PSC, En Comú Podem, Junts per Tarragona i la CUP

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Tarragona ha aprovat amb els vots a favor d’ERC, PSC, En Comú Podem, Junts per Tarragona i la Candidatura d’Unitat Popular de Tarragona la retirada de la medalla d’or al rei emèrit, atorgada l’any 1996.

L’alcalde Pau Ricomà ha remarcat que “en els darrers mesos ha transcendit actes del Rei emèrit que només poden considerar-se com a actes de presumpta corrupció i que malmeten profundament la imatge de tot el que representa. Aquests actes que ja estan essent investigats per la justícia d’altres països, van molt més enllà de la seva vida privada, com s’ha anat dient, sinó que afecten la vida de les institucions públiques, la seva credibilitat i la confiança que cal tenir-los-hi”. I ha afegit: “Tarragona, com a ciutat, no pot permetre que els seus màxims guardons que durant els anys i encara ara, s’atorguen a persones que amb els seus actes d’estima a la ciutat l’honoren i ens honoren, mantingui la màxima distinció a algú que ja ha demostrat no només no merèixer-la sinó que amb la seva actitud ha deixat sense efectes totes les justificacions que podrien haver motivat la seva concessió”.

Finalment, l’alcalde ha subratllat que amb la retirada de la medalla al rei emèrit “hem fet un acte de dignitat”.

L’acord aprovat avui al plenari s’haurà de posar a exposició pública i es tornarà a passar per Consell Plenari per ratificar-lo definitivament. En aquell moment serà quan quedarà revocat l’acord del 13 de maig de 1996 on es concedia la medalla d’or al rei emèrit i, a continuació, es notificarà l’acord a tots els grups polítics del Parlament de Catalunya i del Congrés dels Diputats i a la Casa del Rei.