La terminal logística Euroenergo celebra el 20è aniversari

Ubicada al Port de Tarragona, té una capacitat per a 331.000 m3 i disposa de tres línies d’atracada per a vaixells

Per . Actualitzat el

Euroenergo és una empresa independent especialitzada en logística d’hidrocarburs. Situada al Port de Tarragona, la companyia suma aquest any dos dècades d’existència sent un referent en l’emmagatzematge de productes petrolífers i biocarburants.

Euroenergo és titular d’un parc d’emmagatzematge ubicat al Port de Tarragona, amb una capacitat de 331.000 m3 distribuïts en 18 dipòsits. Per realitzar l’operativa, Euroenergo disposa de tres atracadors: dos d’ells amb eslora de 250m i calat de 15,1m, per a vaixells de gran tonatge fins a 140.000 tones, i el tercer atracament disposa d’una eslora de 200m i calat 11m per a vaixells fins 45.000 tones. Els tres atracadors estan connectats per canonada entre si i també amb la terminal d’emmagatzematge, fet que permet donar més versatilitat i més capacitat per a operacions simultànies, inclòs el servei de «berth to berth».

La responsable de Desenvolupament de Negoci de la Companyia, Anastasia Mozgovoy, valora l’aposta per Tarragona com «la nostra expansió natural tenint en compte el compromís local com a empresa familiar i independent a la zona durant els últims 20 anys».

Euroenergo, a més, és l’empresa del seu sector que més espai té en la concessió de l’ampliació del Moll de la Química del Port de Tarragona. En concret, va sol·licitar i va obtenir 8,1 hectàrees de les 18 de tota l’ampliació d’aquest moll. L’empresa preveu iniciar les obres d’ampliació el 2021, en diverses fases, per tal de donar solucions a necessitats logístiques latents a la zona.

La terminal d’Euroenergo aporta les últimes tecnologies disponibles en el sector amb l’objectiu d’estar al servei dels seus clients, garantint una prestació personalitzada i independent, amb un compromís de millora contínua de la qualitat, la seguretat i el respecte a l’entorn a les seves activitats.