Crida perquè les infermeres es vacunin de la grip en plena pandèmia per la COVID-19

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona creu que cal millorar la cobertura vacunal entre els professionals de la salut

Per . Actualitzat el

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona demana a les infermeres i a la resta del col·lectiu sanitari que es vacunin de la grip, i es millori així la cobertura vacunal  entre els professionals de la salut.

De fet, la vacunació de la grip entre els professionals sanitaris està entre el 15% i el 25%, un percentatge allunyat de les xifres recomanades per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) que demana que la vacunació entre els professionals sanitaris arribi al 75%.

Però a més, enguany encara és més important vacunar-se, donat el context de la COVID19. Així ho expressa la presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona, Lluïsa Brull “ és fonamental que aquest any en plena pandèmia per la COVID19 i després de tots els casos de contagis que es van produir entre els professionals sanitaris, tinguem una cura especial. Estem ja immersos en la segona onada i a les portes de la tardor i l’hivern quan més proliferen les malalties respiratòries. És imprescindible que les infermeres i tot el col·lectiu sanitari sigui, enguany, més responsable que mai i es vacuni de la grip”.

Els professionals sanitaris tenen un contacte directe amb els malalts i per tant tenen més probabilitat d’emmalaltir i contagiar-se perquè estan en contacte amb pacients. “Hem de ser molt conscient del paper que ens toca jugar en aquesta època de pandèmica per la COVID19 i fins que no tinguem la vacuna, està clar que totes les mesures preventives son poques: treballar amb EPIS, la mascareta, el rentat de mans, però també, entre les mesures que hem d’assumir com a professionals sanitaris, està vacunar-nos de la grip i evitar emmalaltir” conclou la presidenta de CODITA, Lluïsa Brull.