L’Ajuntament destina un paquet d’inversions per Sant Pere i Sant Pau

Inclou la remodelació de la plaça de Catalunya i un complex ludicoesportiu a tocar del CAP, entre altres

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Tarragona ha posat en marxa un Pla de Millora per al barri de Sant Pere i Sant Pau. Les primeres actuacions se centren en la construcció d’un complex lúdico-esportiva  de 7.957 m2, a tocar del Centre d’Atenció Primària. La transformació d’aquest espai també permetrà celebrar activitats festives i culturals al barri. Aquesta reforma també inclou la millora de l’enjardinament per dignificar aquest espai. “Aquesta és una demanda que ens havia fet l’Associació de Veïns de Sant Pere i Sant Pau i creiem que està justificada”, explica el conseller de Territori, Mobilitat i Sostenibilitat, Xavier Puig.

Un altre dels projectes de millora que ajudaran a transformar el barri és la remodelació de la plaça Catalunya. Aquesta reforma integral de l’espai ha incorporat les aportacions dels veïns.

“Aquesta plaça estava degradada i gairebé no es feia ús perquè estava envoltada d’un doble cinturó de circulació i d’aparcament”, explica el conseller d’Urbanisme i Mobilitat, Xavier Puig. Per aquest motiu, s’ha reformulat aquesta plaça per convertir-la en un espai lúdic i verd per al veïnat. El projecte també planteja l’ampliació de les voreres laterals i la supressió de la meitat de places d’aparcament centrals, amb l’objectiu de protegir el vianant. De fet, l’objectiu de la reforma d’aquesta plaça és situar als veïns com a protagonistes d’aquest espai. Per aquest motiu, l’arbrat tindrà un pes significatiu, fins al punt que es transformarà en un petit bosc, ja que es plantaran espècies com pruneres, palmeres Washingtònies robusta, acàcies, pebrers bords, pollancres, Tipuanes tipu que omplirà la plaça de confeti vegetal, la Tyla platyphyllos o plataners. També hi haurà una extensa àrea de jocs infantils. El projecte està en fase d’aprovació, pas previ a la seva licitació i el cost és de 400.000 euros.

“Amb aquesta remodelació integral de la Plaça Catalunya recuperem espai i protagonisme pels vianants, des dels avis -que tindran bancs i ombra per seure- fins als infants, que tindran espai per jugar i un parc infantil en condicions”, remarca Puig.

Transformació del carrer Miquel Servet en un eix per als vianants

Un altre dels eixos clau és l’ampliació de les voreres del carrer Miquel Servet, a la zona de Violant d’Hungria. L’actuació se centraria en la construcció d’un passeig mirador sobre Tarragona i el mar. “Amb els tècnics estem estudiant aquesta possibilitat que creiem que dignificaria molt carrer i el barri, però abans òbviament volem consensuar-ho amb els veïns. És un espai únic que volem potenciar, perquè està desaprofitat i volem transformar-lo en un passeig perquè gaudeixin al barri”, subratlla el conseller Puig.

El projecte consistiria a eixamplar les voreres, eliminant molts dels obstacles viaris que hi ha en l’actualitat. En definitiva, un projecte de millora de la mobilitat amb l’objectiu posat en convertir aquest vial en un passeig per als veïns i veïnes de Sant Pere i Sant Pau. Així mateix, en breu es milloraran la visibilitat dels passos de vianants més conflictius de Sant Pere i Sant Pau. “Un tema que som conscients que preocupa als veïns i veïnes del barri”, apunta el conseller de Territori, Mobilitat i Sostenibilitat.

Un carril bici de 2,2 km

Finalment, el Pla de Millora s’arrodoneix amb la construcció del carril bici de 2,2 km que unirà el centre de la ciutat, entre el Campus Sescelades i Campus Catalunya. Aquest projecte ha iniciat la fase prèvia de licitació i té un cost de 500.000 euros.

Es tracta d’un tram de 2.202 metres de longitud que té un traçat que començarà a Països Catalans i va fins el pont del Francolí, a Avinguda Roma. El vial tindrà 2,5 metres d’amplada. L’objectiu és millorar la mobilitat i la connexió entre els dos campus. Un traçat que també permetrà connectar amb més facilitat el carril bici de Ponent.

“Estimem Sant Pere i Pau i sabem que ha estat abandonada per l’Ajuntament massa anys, per això farem aquest Pla d’Inversions que serà un revulsiu pel barri”.