Via lliure al Pla especial per a la implantació d’un nou centre de culte religiós a Sant Pere i Sant Pau

El pròxim pas és l’aprovació del pla per part del plenari del 29 de setembre

Per . Actualitzat el

La comissió informativa de Territori ha donat via lliure a l’aprovació definitiva del Pla especial per a la implantació d’un nou centre de culte religiós a l’edifici Sant Andreu de Sant Pere i Sant Pau. ERC, En Comú Podem, la CUP i Ciutadans hi han votat a favor, mentre que el PSC i Junts per Tarragona s’ha abstingut i el PP hi ha votat en contra. El pròxim pas és l’aprovació d’aquest pla per part del plenari del 29 de setembre.  

«Els tècnics municipals han estudiat i resolt totes les al·legacions presentades. Algunes han obligat a justificar millor la proposta als seus promotors, cosa que han fet. Es tracta d’una activitat privada que compleix la normativa urbanística que va promoure i aprovar l’Ajuntament l’any 2016: demanem responsabilitat», ha apuntat el conseller de Territori, Xavier Puig. I ha afegit: «La llibertat religiosa és un dret fonamental. Tarragona és una ciutat plural on hem de conviure persones de totes les confessions i creences». 

 La Comunitat Islàmica Assalam va presentar un nou Pla especial després que el gener de 2019 se li denegués perquè incomplia la normativa urbanística vigent, a la vista dels informes emesos pels diferents serveis municipals. Els motius eren que el local no disposava d’un accés independent des de la via pública, és a dir, que s’hi hauria d’accedir a partir d’uns espais que són comunitaris del conjunt residencial i no serien privats i exclusius del centre religiós. L’article 100bis del Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) de Tarragona exigeix als centres religiosos un accés independent des de l’exterior, des de la via pública. En aquest sentit, el POUM estableix que per a la implantació de nous centres de culte es requereix la tramitació i l’aprovació prèvia d’un pla especial, per la qual cosa avui se li ha donat llum verd ja que ara sí que compleix allò que determinen les normes urbanístiques i la legislació sectorial en matèria de centres de culte. També s’han resolt les al·legacions presentades durant el període d’informació pública. 

Aquest nou centre de culte estarà ubicat en un local de planta baixa de l’Edifici Sant Andreu, escala C locals 1 i 4 de Sant Pere i Sant Pau, que forma part dels habitatges de la Cooperativa Tarraco, i té un aforament per a 71 persones.