Ciutat 30: la setmana vinent es començarà a multar els infractors

Durant els primers dies de la campanya no s’ha sancionat cap conductor

Per . Actualitzat el

L’ajuntament de Tarragoha ha informat que des de la posada en marxa de la campanya Ciutat 30, el passat 14 de setembre no s’ha multat els conductors que incomplien la nova normativa, al contrari el que s’afirma en un mitjà. Durant aquestes primers dies d’aplicació, s’ha dut a terme una tasca informativa i pedagògica als conductors de vehicles, bicicletes i patinets. Serà a partir de la setmana que ve que es començarà a multar els infractors.

Durant aquests primers dies, s’han fet diferents controls de velocitat amb l’objectiu que els conductors coneguin si duen a terme una infracció però no se’ls ha multat. El primer dia, el 14 de setembre es van controlar 492 vehicles, 111 superaven els 30 km/h i 11 superaven els 40 km/h. L’endemà, 652 cotxes van ser controlats i un 22% va superar els 30 km/h i 31 vehicles (un 4,7 %) van superar els 40 km/h. El dimecres, els percentatges van ser força semblants un 28,82% de conductors van superar  els 30 km/h i 4,7% dels vehicles superava els 40 km/h. L’últim dia del qual es disposa de dades, el dijous 17, es van controlar 492 vehicles, el 33,94% (167) van superar els 40 km/h i el 18% (89) van superar els 40 km/h.

Pel que fa els vehicles de mobilitat personal, les bicicletes i els monopatins, la majoria de les infraccions detectades son les relacionades amb circular per la vorera. Tot i que també s’han detectat vehicles de mobilitat personal amb passatgers, una infracció que no es nova i que cal combatre. Durant aquests primers dies s’han aturat un total 188 vehicles i s’ha entregat un fulletó informatiu amb les novetats de la normativa.