Agnès Busquets reivindica els seus orígens tarragonins

La pregonera de Santa Tecla 2020 va recordar el seu passat a la ciutat i va destacar la situació actual i el paper de la dona en la cultura

Per . Actualitzat el

Ahir a la tarda es va celebrar a la plaça de la Font el Pregó de Santa Tecla a càrrec de l’actriu tarragonina Agnès Busquets Tarrasa a qui l’acalde, Pau Ricomà, va presentar com «la gran ambaixadora de la ciutat» i en va destacat «la important trajectòria com a actriu». Busquets va pronunciar un pregó molt emotiu i alhora divertit, sense deixar de banda el seu passat per la ciutat i la situació actual de la cultura i de la dona a la cultura. El primer Toc de Pregó, interpretat pels Macers de la Ciutat, va posar solemnitat a l’acte que Ricomà va presentar al costat del conseller de la Generalitat de Catalunya Ramon Tremosa i el president del Parlament, Roger Torrent.

La pregonera va agrair «ser aquí en aquest any tan especial» i va fer esment de «l’excepcionalitat del moment que vivim». Va destacar també moments de la infància, com quan hauria volgut ser enxaneta, i també les moltes hores viscudes al costat del seu avi, l’estimat locutor i radiofonista Josep Maria Tarrasa (1913-1996). Busquets, finalment, es va declarar «una enamorada de Tarragona, ciutat amb la que mantinc una relació d’amor a distància». Finalment no va deixar de banda els orígens de la seva professió, marcats pel seu aprenentatge amb el Col·lectiu de Teatre Necessari Trono Villegas.

En acabar, l’alcalde va agrair el Pregó sincer i emotiu de l’actriu i va reiterat, una vegada més, la necessitat de mantenir la responsabilitat i civisme per tal que aquests dies de Festa Major no s’organitzin festes paral·leles i no es produeixin aglomeracions al carrer.  Finalment, la Tronada va tancar l’acte.