La Llar Residència Estela dóna el tret de sortida a la Festa per a Tothom 2020

La fórmula inclusiva de ciutadania amb discapacitat a la festa major de Tarragona arriba a la seva trentena edició

Per . Actualitzat el

La residència Estela de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla ha estat escenari aquest dissabte a la tarda 19 de setembre de l’inici del actes commemoratius del 30è aniversari de Festa per a Tothom. En un any marcat per les conseqüències derivades de la crisi sanitària causada per la covid-19 i que, entre altres, han alterat el programa festiu de Tarragona, la iniciativa Festa per a Tothom, la fórmula inclusiva de ciutadania amb discapacitat a les festes, es trasllada a les residències donat que els protagonistes de la seva penya festiva no podran presenciar els actes habituals i amb la finalitat que aquests puguin també gaudir de Santa Tecla.  

L’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà, ha assistit a l’acte i ha manifestat que “avui és un dia d’agraïment a tota la gent que ha fet possible aquests 30 anys de Festa per a Tothom”.

D’aquesta manera, l’activitat festiva s’ha trasllada enguany a tres residències. La primera en rebre les festes ha estat la Residència Estela de la Xarxa de Santa Tecla. Allí, Festa per a Tothom ha ofert l’espectacle Cris Guasoski, encarregat de posar l’humor i la màgia a aquesta tarda festiva dedicada a la Fundació Estela. 

L’acte ha comptat també amb la companyia de la geganta Frida, la primera geganta de Tarragona adaptada al seu ús per persones amb cadira de rodes, que ha ballat al ritme de l’Aula de Música Tradicional i Popular El Tecler. Per finalitzar l’acte, l’Alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà, així com les altres autoritats presents, han obsequiat als residents amb una caixa amb elements festius, de Festa x Tothom i d’altres, que permeti als seus receptors gaudir i reviure la il·lusió amb què normalment viuen les festes de Santa Tecla. 

Els propers dies 21 i 22, Festa per a Tothom es traslladarà a la Muntanyeta i Sant Salvador.

La iniciativa Festa per a Tothom tindrà també presència activa durant la lectura del Pregó del proper dimarts 21. Per això, a la plaça de la Font s’habilitarà un espai reservat per a 25 cadires de rodes. Aquestes seran ocupades per representants de la penya festiva, donant així visibilitat i presència al col·lectiu.