La Guàrdia Urbana de Tarragona ha denunciat més de 50 persones per no dur la mascareta

S’intensifica la vigilància en espais oberts com parcs, que s’han convertit en punt de trobada després del tancament de l’oci nocturn

Per . Actualitzat el

L’aplicació de les mesures sanitàries per fer front a la pandèmia de la covid-19 ha fet augmentar els controls de la Guàrdia Urbana de Tarragona per tal de assegurar el seu compliment. Des de mitjans de juliol a la ciutat s’han posat 77 denúncies relacionades amb aquestes mesures. La majoria de les quals, 51, s’han posat a persones que no duien mascareta. A més, dos ciutadans han estat denunciats per no respectar la distància entre persones i 8 ho han estat per fumar. També s’han denunciat diversos establiments: 9 per superar l’aforament o no complir les normes de seguretat i 7 per infringir els horaris.

En el marc d’aquestes actuacions, s’ha intensificat la presencia de la Guàrdia Urbana en espais oberts com parcs que s’han convertit en punt de trobada de joves després del tancament de l’oci nocturn. Per exemple, ahir al Parc Francolí es van fer un total de 16 identificacions a joves. A més un dels joves va ser denunciat per no dur la mascareta reglamentària. Aquestes actuacions busquen dissuadir la pràctica del botellón entre els joves, ja que no es compleixen mesures de distanciament social i, a més, provoquen molèsties als veïns.