El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona acull l’exposició fotogràfica ‘Gloria. I ara què?’

Mostra les conseqüències del greu temporal a les Terres de l’Ebre

Per . Actualitzat el

El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) acull l’exposicGloria. I ara què?, amb imatges captades per diversos professionals de la fotografia i que recull les devastadores conseqüències del temporal Gloria al pas pel Delta de l’Ebre, al febrer d’enguany.

Els autors de les fotografies són Miguel Bernús, Ramon Cornadó, Pep Escoda, Ram Giner, Rubén Perdomo i Alba Rodríguez, pertanyents al Col·lectiu Photo Km 0, que dona suport i visibilitza el talent i treball de fotògrafs del Camp de Tarragona. La mostra ha comptat amb el suport i la col·laboració de Maria Climent, Beatriz Mínguez, Núria Arias, Joan Antó, Carlos Carril i l’empresa Ebre Drone.

L’exposició Gloria. I ara què? posa de manifest les conseqüències del temporal Gloria a les Terres de l’Ebre i la fragilitat del territori devastat. Al Delta de l’Ebre, el mar va arribar fins a 3 quilòmetres terra endins, va destrossar arrossars, va fer desaparèixer la barra del Trabucador; i va malmetre muscleres, peixos i altra fauna de la zona.

Gloria. I ara què? és oberta al MAMT (www.dipta.cat/mamt) des d’aquest dijous dia 17 de setembre fins al 29 de novembre, de dimarts a dissabte i en horari de 16.30h a 20.30h. També es podrà visitar els matins de dilluns a divendres amb reserva prèvia, que s’haurà de demanar al telèfon 977 23 50 32 o a través del correu electrònic mamt@dipta.cat .

Durant la inauguració de la mostra, el diputat de Cultura de la Diputació, Joan Josep Garcia, el qual ha destacat l’excel·lència d’unes imatges «que busquen conscienciar-nos encara més en la nostra lluita contra l’emergència climàtica, i a la vegada fer-nos reflexionar sobre les nostres accions diàries i la seva repercussió en el medi». L’acte ha comptat amb la participació dels autors i col·laboradors de la mostra, i del director del MAMT, Manel Margalef, el qual ha avançat que Gloria. I ara què? forma part d’una nova sèrie d’exposicions del museu, «més polivalent i que versa sobre aspectes de l’entorn que ens preocupen». De la seva part, i com a portaveu del col·lectiu en aquesta mostra, l’autor Ramon Cornadó ha fet un repàs a la intencionalitat de l’exposició i a la gènesi del Col·lectiu Photo Km 0, nascut el 2019 per difondre el treball de fotògrafs de Tarragona i rodalia