El Port de Tarragona acaba la instal·lació d’una nova xarxa de fibra òptica

Millorarà els serveis dels clients actuals i també ha cridat l’atenció de noves operadores

Per . Actualitzat el

La nova xarxa de fibra òptica instal·lada en el Port de Tarragona amplia i millora els serveis de l’actual per a tots els clients i fa més atractiu l’entrada de noves operadores per oferir els seus serveis. El cost total pressupostat és de 433.000 € i s’han estès més de 20 km de fibra òptica durant 7 mesos. La instal·lació de la nova xarxa ha cridat l’atenció de les 3 operadores més grans de comunicació digital. Dues ja hi estan operant i la més important s’ha interessat pel projecte. Totes tres han trobat interessant oferir els seus serveis a les empreses que treballen al Port, gràcies a la facilitat per connectar-se a aquesta nova xarxa i l’opció de donar serveis a nous clients. Al mateix temps, les principals empreses concessionàries ja s’han connectat a la nova fibra per poder millorar les seves comunicacions internes i externes. L’empresa encarregada de l’obra, COMSA, ha realitzat l’obra en 7 mesos. On s’han col·locat més de 20 km de fibra òptica. Aquesta ampliació disposa d’un “punt neutre” dins del recinte portuari per a acollir els racks de distribució per als diferents operadors. Des d’aquest punt es desplegarà una xarxa de 64 fibres en tot el perímetre del Port, que representen uns 20 km metres de cable. Aquest cablejat es distribuirà en dos trams, nord i sud, per a garantir una bona connectivitat en cadascun dels trams.

Un servei millorat per als clients i interessant per les operadores

En l’actualitat hi ha dues xarxes de comunicacions, una històrica i una nova instal·lació per a usos interns de fibra òptica. En els estudis previs es va descartar l’aprofitament de les xarxes actuals per motius de seguretat, però si que s’utilitzessin les canalitzacions existents per a l’estesa del nou monotub. L’ampliació i millora de fibra òptica és un projecte que s’inclou en el pla de digitalització que està implementant el Port de Tarragona. Aquest pla consisteix a incorporar els avantatges tecnològics en la gestió i en la logística del Port per a augmentar la competitivitat i afrontar amb garanties els reptes planteja la revolució tecnològica en la logística i en el món portuari. Aquesta millora del servei que ha promocionat el Port de Tarragona ha cridat l’atenció de les operadores en telecomunicacions. A més de ser una millora per totes les empreses establertes en les instal·lacions portuàries tarragonines, també suposa un atractiu perquè altres companyies es fixin en el potencial que ofereix el Port de Tarragona en l’àmbit tecnològic.