El Baix Penedès comença el nou curs escolar amb 17.225 alumnes

S’ha registrat un notable increment de sol·licituds de beques menjador

Per . Actualitzat el

Ahir van començar el nou curs escolar un total de 17.225 alumnes de primària i secundària a la nostra comarca sense incidències importants. 9.948 d’infantil i primària, 5.317 alumnes d’ESO, 936 de Batxillerat i un miler d’alumnes que cursen diferents cicles formatius.

 Pel que fa a les beques menjador, des del Consell Comarcal, s’han aprovat a data d’avui 1.564 beques, 149 del 100% de l’import del menú i 1.417 del 70%. Hi han hagut 237 sol.lictuds denegades per superar el llindar d’ingressos màxim per accedir-hi i n’hi han 637 de pendents de resoldre ja que s’han sol.licitat en els darres dies o falta documentació. Cal destacar que aquest any, a diferència dels darrers anys, la convocatòria restarà oberta durant tot els curs i la tramitació és telemàtica tot i que excepcionalment es pot sol.licitar de fer-la amb cita prèvia en els casos que no es pugui fer telematicament.

 En total s’han sol.licitat a data d’avui 2.438 beques menjador a la comarca amb un incremement de més del 12% respecte a l’any passat, que en data 1 d’octubre de 2019 se n’havien demanat 2.139 i en quedaven per resoldre 200 sol.licituds. Cal destacar però que aquest curs el Departament d’Ensenyament ha augmentat el llindar màxim per optar a la beca, per tant més gent hi té opció d’acollir-s’hi.

 Pel que fa als menjadors obligatoris perquè van en centres fora dels municipis on viuen, com el col.legi d’educació especial Garbí, o nens que van en una USEE (Unitat de Suport d’Educació Especial). En total 33, 28 d’educació especial al Garbí i 5 de primària.

A primària 12 línies de bus escolar 271 nens. 59 d’infantil i 209 de primària. Secundaria, 23 línies de bus 979 nens, 820 de l’ESO i 159 de batxillerat. i 4 taxis de l’ESO per motius diversos i 6 nens. 4 d’ESO i 2 de batxillerat. D’educació especial hi ha 4 línies de Creu Roja amb 28 nens.

 Hi ha hagut un descens a nivell global una mica, de moment a l’espera que els pares estan una mica a l’expectativa amb el tema de la crisi sanitària del coronavirus.