La Crida donarà inici a les Festes de Santa Tecla 2020

Enguany aquest acte se celebrarà des de les Muralles, al Passeig Arqueològic

Per . Actualitzat el

Demà dimarts 15 de setembre inicien les festes de Santa Tecla, en aquest especial any 2020, pel que fa a la part més tradicional, amb La Crida a les 19 h. Enguany aquest acte se celebrarà des de les Muralles, al Passeig Arqueològic, i es retrà homenatge, com a Perpetuadora, a l’escultora Àngels Cantos. Com mana la tradició, l’alcalde, Pau Ricomà, convidarà a la ciutadania a participar de la festa major i ho farà acompanyat del toc d’obertura de la Cobla de Ministrers; així com de la Perpetuadora, els Teclers i les Tecleres, així com del públic assistent, enguany de caràcter restringit per les mesures de seguretat establertes.  

Així doncs, a continuació, enumerem totes les persones que demà se’ls hi retrà homenatge amb motiu de la seva implicació amb la festa:  

  • Perpetuadora Àngels Cantos Franqueza. Escultora tarragonina amb una dilatada trajectòria professional, en el camp artístic i el de la restauració, que inclou la intervenció global dels Gegants Moros que es va presentar l’any passat, entre molts d’altres elements 
  •  Josep Oriol Nicolau Tell, va sortir amb el Ball de Pastorets des del 1996. També ha participat en les festes amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Grallers de l’Alfàbrega i actualment amb els Grallers de l’Esperidió 
  • Òscar Atance Rovira, a títol pòstum, ballador del Ball de Valencians 
  • Miquel Estellé Calixtro, a títol pòstum, membre del Ball de Turcs i Cavallets 
  • Roger Maset Gaya, membre del Cos de Bastoners de l’Esbart Santa Tecla 
  • Ivan Oliver Herrero i Javier Ferré Flores, membres del Cos de Bastoners de l’Esbart Santa Tecla i balladors del Retaule 
  • Pablo Perez Herrero i Ángeles Póveda Cardete, membres dels Nanos Vells 
  • Sergi Gonzàlez Gonzàlez, més de 25 anys posant música a les nostres festes 
  • Josep Molera Teruel, David Ibañez Morales, Jordi Soberà Fernández, Marina Budesca Muñoz i Leopoldo Foix Merino, castellers i castelleres dels Xiquets de Tarragona amb 25 anys de trajectòria 
  • Jordi Grau Cerdà, Josep Caparrós Ventura,Christian Borràs Bové i Víctor Pomerol Español,25 anys de castells amb els Xiquets del Serrallo 

  En acabar l’acte l’Esbart Santa Tecla farà el tradicional ball d’homenatge al Perpetuador i Teclers i Tecleres d’honor i seguidament l’alcalde i la Perpetuadora, donaran pas als simbòlics Onze Morters de Santa Tecla i la primera Tronada de la Pirotècnia Gironina.