Els embassaments de les conques internes se situen a prop del 86% a finals de l’estiu

Es garanteixen així les demandes per a un període d’un any

Per . Actualitzat el

Els embassaments de les conques internes se situen al voltant del 86% de reserves (prop de 596 hm3) a principis del mes de setembre, 26 punts més que fa un any, que aquests reservoris disposaven de 416 hm3. Amb aquest volum de reserves, es poden garantir totes les demandes per al període d’un any.

Tot i que l’estiu és l’època de l’any en què hi ha un major consum d’aigua, els diferents episodis de pluges registrats durant el primer semestre de l’any, les precipitacions entre agost i setembre i el descens del consum a causa de la Covid-19 són les principals causes d’aquest descens en el consum. A principis de l’estiu (22 de juny), els embassaments estaven al 94% (655 hm3) i, per tant, el seu descens en prop de tres mesos ha estat de 8 punts i 59 hm3.

A continuació es detalla l’evolució individualitzada dels embassaments de les conques internes (ara, fa tres mesos i fa un any):

 

 

Pel que fa a les dessalinitzadores catalanes, aquestes han produït prop de 7 hm3en els darrers tres mesos.