La URV, primera institució espanyola en finançament europeu rebut per formar personal investigador

Acaba de rebre 4 milions d’euros del programa COFUND-Doctoral Programme de Marie Sklodowska-Curie Actions (MSCA)

Per . Actualitzat el

La convocatòria Marie Sklodowska-Curie 2019 ha comptat amb un pressupost de 90 milions d’euros, dels quals l’Estat espanyol n’ha obtingut 7,6. Això el situa com el quart país amb major retorn econòmic (per darrere de França, Polònia i Alemanya) i el segon en nombre de projectes finançats. La URV és una de les tres institucions de l’Estat que ha rebut aquesta distinció en la darrera convocatòria i la que compta amb un finançament més alt, 4 milions d’euros. Les altres dues són la Universitat Politècnica de Madrid i la Fundació Institut Recerca Biomèdica de Barcelona, ​​que han rebut un milió d’euros aproximadament cadascuna.

La URV no només resulta ben posicionada en aquesta última convocatòria: des de l’inici el 2014 del programa COFUND-Doctoral Programme de Marie Sklodowska-Curie Actions (MSCA), la URV, amb dos projectes i un total de 7,9 milions d’euros concedits, és la primera institució de l’Estat i la segona institució d’Europa que més finançament ha rebut, només per darrere de l’École Polytechnique Fédérale de Lausanne, segons l’última actualització de dades de la plataforma Horizon Dashboard de la Comissió Europea.

La convocatòria Marie Sklodowska-Curie permet el cofinançament de programes regionals, nacionals o internacionals que fomenten l’excel·lència en la formació de personal investigador, la seva mobilitat i el desenvolupament de la seva carrera professional.