L’Ajuntament promou cursos per evitar usos abusius de les TIC en nens i adolescents

Estan destinats a mestres d’educació primària i secundària i seran telemàtics

Per . Actualitzat el

El Servei de Prevenció de les Addiccions de l’Ajuntament de Tarragona posa a disposició del professorat de la ciutat cursos on-line amb l’objectiu de detectar l’abús de les tecnologies entre l’alumnat.  Aquesta formació neix per donar resposta a la preocupació d’alguns docents respecte a l’ús abusiu de les tecnologies mostrada per part de l’alumnat durant el confinament viscut amb motiu de la COVID-19.

Els cursos tractaran diversos aspectes relacionats amb les tecnologies i el seu ús, com ara les tendències actuals en l’ús de les pantalles i les TIC entre els adolescents, les diferències entre ús i addicció, s’identificaran estratègies de prevenció així com protocols d’actuació en relació als usos de pantalles. La consellera de Ciutadania, Carla Aguilar-Cunill, ha destacat que «aquest any hem comprovat més que mai la gran oportunitat que ens ofereixen les noves tecnologies però cal treballar en promoure’n un ús en positiu».

S’oferiran dos cursos on-line, un adreçat a professorat de Primària i un altre per professorat de Secundària. La durada de cada curs serà de 20 h i es realitzaran durant els mesos d’octubre a desembre.

Aquests cursos pretenen reforçar  les intervencions en forma de tallers preventius que des del Servei de Prevenció en l’Àmbit Educatiu es duen a terme al llarg del curs amb l’alumnat, com a complement dels programes preventius que es desenvolupen a l’aula. L’oferta s’emmarca dins la formació continuada que el Servei de Prevenció ofereix als professionals de l’ensenyament, per tal de dotar-los d’eines que els ajudin a aprofundir sobre aquests aspectes en els espais de tutories i a prevenir problemes futurs.

Tant la formació com la inscripció es farà a través de l’Institut de Ciències de l’Educació de la  URV www.ice.urv.cat i els docents participants disposaran de l’acreditació del Departament d’Educació.