Brot de coronavirus a l’Hospital de Reus

Hi ha 26 casos confirmats, 14 dels quals corresponen al sociosanitari i 12 a la planta de medicina interna

Per . Actualitzat el

L’Hospital Universitari Sant Joan de Reus va notificar ahir dimarts un brot de coronavirus que afecta els pacients ingressats a les plantes de medicina interna i sociosanitari del centre. El nombre de casos confirmats fins al moment és de 26, dels quals 14 corresponen al sociosanitari i 12 a la planta de medicina interna.

Pel que fa a la planta del sociosanitari es va detectar un primer cas en una persona usuària que va presentar simptomatologia i que va donar positiu en la prova PCR. Davant d’aquesta situació  es va realitzar un cribratge a tots els pacients ingressats en la mateixa planta i es van diagnosticar un total de 14 casos positius, 12 dels quals són asimptomàtics.

A la planta de medicina interna es va detectar un primer cas el 19 d’agost. El 24 d’agost es van detectar dos nous casos i el 25 d’agost es va realitzar un cribratge a tots els pacients de la planta de medicina, del qual es van confirmar 4 casos més, tots ells amb simptomatologia respiratòria. Posteriorment, el 31 d’agost, es va repetir el cribratge i es van detectar 7 nous casos, tots ells asimptomàtics.

Mesures preses a l’hospital

L’Hospital Universitari Sant Joan de Reus ha informat als familiars dels pacients i ha restringit les visites tant al sociosanitari com als usuaris de la planta de medicina interna. Durant els pròxims quinze dies no es permetrà la presència d’acompanyants a les àrees de medicina interna i sociosanitària. Pel que fa a la informació amb familiars dels residents aquesta es comunicarà sempre que el pacient no manifesti el contrari entre les 13 i les 17 hores mitjançant una trucada telefònica.

A la resta de l’Hospital es manté la presència d’un acompanyant per pacient entre les 9 h i les 13 h i únicament i en casos excepcionals i prèvia valoració per part de l’equip assistencial serà possible ampliar el nombre d’acompanyants.

Igualment es manté un circuit d’entrada i un de sortida al centre, amb indicadors al terra, cintes de separació i dispensadors de gel hidroalcohòlic a totes les portes d’entrada i accessos a les diferents àrees: consultes externes, radiologia, urgències, unitat de cures intensives, entre altres.