Reunió d’urgència dels alcaldes de l’Arboç i Banyeres del Penedès amb la direcció de la planta de Saint-Gobain

Demanen obrir una porta de diàleg entre l’empresa i les institucions per evitar-ne el tancament

Per . Actualitzat el

Ahir dilluns 31 d’agost es van reunir l’alcalde de l’Arboç, Joan Sans, i l’alcalde de Banyeres del Penedès, Amadeu Benach, amb la direcció de Saint-Gobain Glass a les seves instal·lacions de l’Arboç.

Els alcaldes van exposar la voluntat d’obrir una porta de diàleg entre l’empresa i les institucions, tan de la Generalitat com del Govern Central per trobar una solució a aquest anunci de tancament. Els alcaldes de les dues poblacions més afectades per aquesta decisió van manifestar la gravetat de la situació si finalment es produeix el tancament de la planta de Glass amb 122 llocs de treball directes i molts més d’indirectes per tot el Baix Penedès i en especial per les famílies afectades. A més, també van remarcar l’alt nivell de precarietat laboral que pateix la comarca, que és, a més, la que té l’índex d’atur més alt de tot Catalunya.

Per la seva banda, la direcció de l’empresa va manifestar que no considera viable la inversió en un nou forn a causa de la saturació del mercat actual, i que es troba davant d’una situació molt complicada a curt termini. També va comunicar que avui es reunirà amb el comitè d’empresa per explicar més concretament tot el full de ruta i les conclusions tècniques d’aquesta decisió, així com per traslladar els detalls de la reunió d’ahir amb els alcaldes.

Tant Joan Sans com Amadeu Benach van destacat en acabar la reunió la voluntat de l’empresa d’obrir un calendari de diàleg tant amb els ajuntaments afectats com amb la Generalitat i el govern central.