L’Ajuntament fa un balanç positiu del cicle Tarragona Reactiva la Cultura

La recuperació del Teatre Auditori del Camp de Mart ha centrat una part important de la programació

Per . Actualitzat el

Amb el concert d’Olga Pes Quintet i Guillem Anguera Acústic Quartet va finalitzar el cicle Tarragona Reactiva la Cultura, el passat diumenge 30 d’agost. Pel conseller de Cultura i alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, «l’objectiu de mantenir una alta activitat cultural amb totes les mesures de seguretat s’ha acomplert». Tarragona ha visibilitzat el suport al sector cultural en un any d’especials dificultats, en què la suspensió de concerts i activitats ha sigut la tònica dominant. 

La recuperació del Teatre Auditori del Camp de Mart ha centrat una part important de la programació, ja que s’hi ha fet el cicle de cinema a la fresca amb pel·lícules en versió original i hi han actuat intèrprets com Ara Malikian, Quico Pi de la Serra, la Banda Unió Musical, Suu i Carles Sadness, dins la programació del Minipop; així com Lildami, Joina, Blaumut, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra i Biflats, entre d’altres.

«També hem complert un altres dels objectius del nostre programa cultural», diu Pau Ricomà, com és  «fer arribar la programació cultural a tots els indrets de la ciutat i donar suport als intèrprets locals». Hi ha hagut concerts als parcs del Francolí i de la Ciutat, a les places de Bonavista, Torreforta, Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador, Ferran i la Móra i a diferents entorns patrimonials com el Fòrum de la Colònia, Casa Canals i l’Antic Escorxador. Destaca l’exitós concert Auto Tour d’Els 40 a l’Anella Mediterrània.  

«Tarragona està mantenint un nivell alt d’activitat cultural i ha estat un bon exemple de poder fer cultura per a tots els públics i sempre sota la premissa de #culturasegura», apunta Ricomà, així mateix «ha servit de model per veure que els tarragonins i tarragonines sabem complir amb les exigències del moment, sent responsables i alhora fent necessària la cultura en la nostra vida». Així doncs, en conclusió, Ricomà ha resumit que «estem satisfets perquè hem pogut oferir una bona programació, en uns escenaris diversificats, de luxe i de manera segura», i ha destacat l’actitud d’intèrprets, tècnics diversos i públic que han fet possible el manteniment escrupolós de les normes de seguretat.