La Festa Votiva del Quadre de Sant Antoni “La Petita” es durà a terme del 4 al 13 de setembre

Amb activitats d’entrada lliure, aforament limitat i reserva prèvia

Per . Actualitzat el

Altafulla viurà la Festa Votiva del Quadre de Sant Antoni 2020 “La Petita” del 4 al 13 de setembre amb una programació limitada i adaptada a l’actual situació provocada per la Covid-19, sense grans cercaviles ni revetlles i amb activitats d’entrada lliure, aforament limitat i reserva prèvia.

Els regidors de Festes i Cultura, Àlex Cañas i Gemma Maymó, respectivament, han presentat aquest matí el programa d’actes que es concentrarà especialment a la plaça de l’Església i a l’envelat que s’instal·larà al Parc del Comunidor.

El programa d’actes s’iniciarà aquest divendres 4 de setembre amb els coets d’esclat de Festa Major i repic de campanes, i tancarà el diumenge 13 amb el castell de Focs a càrrec del Grup de Diables d’Altafulla.

En la vessant més festiva, el regidor de Festes ha destacat com a grans novetats d’aquesta edició la Nit d’humor amb monòlegs de Javi Sancho i Guillem Estadella, presentat per Júlia Creus, actriu reconeguda pel paper de Mònica a la popular sèrie Merlí de TV3, i la Festa d’Inflables a la Piscina Municipal.

En la vessant més cultural, la regidora de Cultura, Gemma Maymó, ha subratllat la presentació del domàs dels 200 anys del vot de poble a Sant Antoni i la baixada de la representació del Quadre fins a l’Església de Sant Martí, acompanyats per la Cobla Reus. Enguany es compleix l’aniversari 200 de l’efemèride sobre el fet que l’aparició del Quadre de Sant Antoni va suposar la desaparició de la pesta a la vila.

L’edil de Festes, Àlex Cañas, ha fet una crida al civisme i a la responsabilitat “de tothom” per mantenir i respectar les mesures de seguretat sanitàries en el transcurs dels actes.

En aquesta línia, ha recordat que l’ús de mascareta a tots els actes programats és obligatori encara que siguin a l’aire lliure, així com respectar les mesures de seguretat i higiene que marca l’organització mantenint les distàncies i arribar als actes amb suficient antelació per no generar aglomeracions.

Els actes amb aforament limitat, caldrà recollir les invitacions a l’Ajuntament o a l’Oficina de Turisme en horari d’atenció al públic, i facilitar les dades personals que es demanin. L’Ajuntament d’Altafulla garanteix la confidencialitat i protecció de les dades personals.