L’Ajuntament de Sant Jaume destina 100 mil euros en ajudes a treballadors autònoms, petites empreses i famílies per pal·liar els efectes de la COVID-19

El termini de presentació és fins el 28 de setembre

Per . Actualitzat el

Les dues primeres convocatòries estan destinades a pal·liar els efectes de la crisi econòmica provocada per la pandèmia als col·lectius dels treballadors autònoms, microempreses i unitats familiars o nuclis de convivència.

En el cas de la primera línia d’ajudes, els beneficiaris són persones treballadores autònomes, microempreses i petites empreses amb domicili fiscal o centre de treball al municipi de Sant Jaume dels Domenys que hagin tingut una reducció involuntària de la facturació d’almenys un 15 % corresponent a algun dels mesos de març a juliol de 2020 i el mateix mes de l’any 2019. L’import pot variar entre els 300 i els 600 euros.

La segona línia està destinada a membres de la unitat familiar o de convivència que estiguin empadronats al mateix domicili i que hagin patit el conjunt una disminució del 25 % o superior en els seus ingressos bruts mensuals d’abril i maig de 2020 respecte dels obtinguts el mes de febrer de 2020. En aquest cas, l’import és de 200 a 450 euros en funció del número de membres.

Aquesta partida de 100.000 euros correspon amb el 4 per cent del pressupost anual de l’Ajuntament i s’ha habilitat amb el romanent de tresoreria de l’any 2019. L’equip de govern no descarta publicar noves línies d’ajuda a la tardor.

Tota la informació de les convocatòries es troba a l’apartat Covid-19 de la web de l’Ajuntament. Tots els dubtes es poden resoldre mitjançant el correu electrònic ajuntament@santjaumedelsdomenys.cat o trucant al telèfon 977 677 113. Finalment, la sol·licitud cal presentar-la a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys o presencialment.