El programa “Detectem” realitza quatre mil trucades a gent gran durant el confinament per la COVID-19 i a la fase de represa

Per . Actualitzat el

Durant el confinament per la COVID-19 i el que portem de fase de represa, el programa “Detectem” de les regidories de Gent Gran i de Serveis Socials no realitza les visites domiciliàries, però des del primer dia s’ha mantingut actiu i centra els seus esforços a atendre les persones grans mitjançant trucades telefòniques.

Des del mes de març fins a aquesta setmana, s’han realitzat 3.980 trucades a persones més grans de 70 anys que viuen soles, segons el padró municipal, per tal de fer seguiment de l’estat de salut, atenció i contenció emocional, fomentar i recomanar hàbits saludables, recordatori de mesures de protecció, solucionar incidències concretes, detectar les necessitats i controlar casos de persones que no contesten. Es tracta d’un volum molt important de trucades si ho comparem amb altres municipis de dimensions més grans, com pot ser el cas de Vilanova i la Geltrú (4.000 trucades) i de Terrassa (4.296 trucades).

Mentre duri la situació de pandèmia de la Covid-19, el programa “Detectem” no farà les visites domiciliàries i mantindrà aquesta atenció telefònica perquè la conversa permet identificar situacions de risc (mala alimentació i hidratació, solitud, dificultats en les activitats de la vida diària, sospites de deteriorament cognitiu,…) i poder derivar-les, si s’escau, als departaments corresponents per poder solucionar el problema detectat.

La regidora de Salut i Serveis Socials, Montse Martín, ha manifestat que “tot i les dificultats, una de les grans prioritats d’aquest govern ha estat no deixar ningú enrere i garantir l’acompanyament a les persones més grans del municipi”.

Què és el programa “Detectem”?
El gener del 2020, les Regidories de Gent Gran i de Serveis Socials de l’Ajuntament del Vendrell van posar en marxa el “Detectem”, un programa d’atenció amb l’objectiu de detectar les necessitats de les persones grans que viuen soles, per tal de fer accions preventives i evitar possibles situacions de risc social.