El Port de Tarragona mou més de 200.000 tones de productes agroalimentaris en una setmana

Les operatives s’han dut a terme principalment en els molls de d’Aragó i Castella

Per . Actualitzat el

El Port de Tarragona ha rebut en una sola setmana 214.474 tones de productes agroalimentaris en les seves instal·lacions. Les operatives de gran complexitat per la gran quantitat de producte descarregat s’han dut a terme, principalment, en els moll d’Aragó i Castella, localitzacions on el transport de mercaderies tant per ferrocarril com en altres mitjans terrestres és molt àgil.

El Port de Tarragona rep productes agroalimentaris dels principals països productors tant europeus com Ucraïna i Romania, com de la resta del món, com Argentina, Brasil o els Estats Units. La distribució d’aquests productes subministra un hinterland molt important, que inclou tot Catalunya, Aragó i gran part de Navarra i de l’est de Castella, localitzacions on es fabrica més del 40% del total de producció de pinsos de l’Estat.

Els productes s’importen a través del Port de Tarragona i des d’aquí es transporten a les zones de fabricació per a l’alimentació animal a Lleida, Saragossa, Girona i, en menor escala, a Sòria i Osca.

Líders en productes agroalimentaris

El Port de Tarragona és líder en el moviment de productes agroalimentaris, tant a Espanya com a la Mediterrània, aportant al sector els serveis qualificats, l’alta productivitat i les infraestructures especialitzades.

L’any 2019 el Port va superar els 6 M de tones en el sector agroalimentari i ramader, el que suposa un 4,5% d’augment respecte a l’any 2018. Aquest lideratge es basa en diferents punts forts. Proximitat, productivitat, preu, experiència, qualitat i especialització són les claus d’un tràfic que ha posicionat al Port de Tarragona com port capdavanter en moviment de productes agroalimentaris a la Mediterrània.