L’Ajuntament ha tret a licitació la direcció del Centre d’Art de Tarragona

El Centre d’Art  ha de ser un espai de referència artística i creativa

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Tarragona ha tret a licitació la direcció artística del Centre d’Art de Tarragona per tal de comptar amb un equip de solvència contrastada,  impulsar el projecte i la seva execució,  i establir les directius que han de marcar el futur del Centre d’Art.

El contingut del servei de direcció artística del Centre d’Art compren l’elaboració i direcció del Pla director, el Projecte executiu, de producció i formatiu i la proposta de  programació fins al juny de l’any 2024, així com el Pla de comunicació, entre d’altres.

En el plec de condicions s’assenyala que entre les actuacions a realitzar hi ha situar al Centre d’Art Tarragona com a centre de referència artístic i creatiu a l’àmbit territorial de les comarques de Tarragona i a nivell estatal i internacional, afavorint els intercanvis artístics amb altres centres de referència. A més, la direcció haurà de desenvolupar una tasca en la mediació entre creació i societat, incorporant al seu programari en el seu projecte activitats de mediació.

El contracte tindrà una durada de tres anys, amb l’opció de prorrogar-lo un any més.

El pressupost de licitació és de 30.000€ més IVA anuals i el termini per presentar ofertes finalitza el 7 de setembre.

El Centre d’Art el formaran tres espais: Casa Canals, l’Antic Mercat del Fòrum i la nau del Magatzem 5 de la Tabacalera.

L’Ajuntament constituirà una Comissió de seguiment en matèria d’arts visuals que contindrà una  taula tècnica constituïda per
professionals del sector, que tindrà com a funcions, l’assessorament en la selecció de la direcció artística i en el seguiment del Centre d’Art Tarragona durant tots els anys del contracte.

El Centre d’Art Tarragona, forma part de la Xarxa Pública de Centres i Espais d’Arts Visuals de Catalunya.