La Guàrdia Urbana i Protecció Civil engeguen una campanya d’accions per afavorir la responsabilitat ciutadana davant del coronavirus

Des de mitjans de juliol s’han tramitat un total de 45 denúncies

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Tarragona està creant un nou protocol, que s’implementarà la setmana que ve, per reforçar la responsabilitat social de la població davant la pandèmia. Es tracta d’un operatiu amb un doble acció: per una banda, els voluntaris de Protecció Civil duran a terme una actuació informativa i pedagògica per recordar les mesures de seguretat, especialment l’ús de la mascareta i el manteniment de la distància social. I per l’altre, quan sigui necessari, la Guàrdia Urbana actuarà donant compliment a les instruccions de no respecte de les normes de salut i protecció civil,  amb les corresponents denuncies a la ciutadania o als establiments. Aquestes accions es durant a terme especialment en zones de concentració i espais de trobada de la ciutat.

El conseller de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Manel Castaño, ha explicat en una roda de premsa en la qual ha estat acompanyat pels comandaments de la Guàrdia Urbana i Protecció Civil, que tot i que la situació a Tarragona no és alarmant “cal dur a terme una acció proactiva de crida a la responsabilitat social” davant de l’augment de casos en altres ciutats properes. També ha recordat que cal “minimitzar les interaccions socials”.

A la roda de premsa també s’han fet públiques les dades de les denúncies que s’han tramitat des de mitjans de juliol fins al 20 d’agost. Es tracta d’un total de 45 denúncies, la majoria de caràcter lleu. D’aquestes denúncies, la majoria, 29, són per incompliment de l’obligatorietat de l’ús de la mascareta, 9 són per infraccions d’establiments o terrasses i 7 per faltes relacionades amb el manteniment la distancia entre persones, de les quals 5 per fumar en terrasses.

El conseller de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Manel Castaño, ha puntualitzat que no s’ha detectat un relaxament per part de la població tot i que ha volgut remarcar que “la situació a l’entorn és preocupant i es vol fer un esforç per mantenir la baixa incidència del virus a la ciutat”.